indiePon - A mainstreamen túl 2019.01.14.

A mai részbe WoW-hullámvasút, fraktálok, végtelen városok, cuki pacaemberkék és más érdekességek kerültek.

indiePon - A mainstreamen túl 2019.01.14.

Hullámvasút a World of Warcraftben

A tesztszerveren már elérhető 8.1.5-ös frissítés egyik legérdekesebb újdonsága a Darkmoon Faire-en lesz látható, mely minden hónap első hetében látogatható.

A terület közepét egy hatalmas hullámvasút foglalja el, a tetején ülő szemgolyó miatt el sem lehet téveszteni. Az alábbi videón megnézhetitek, milyen rajta utazni.

Az update megjelenési dátuma még nem ismert.

Megjelenési trailert kapott a PC-s Tales of Vesperia

A játék PS3-verziója már tíz éves, és ennek minden tartalma megvan a Definitive Editionben, kiegészítve HD grafikával, új zenékkel, minijátékokkal, bossokkal. Hozzácsapták az eddig ki nem adott DLC-ket, illetve két plusz játszható karaktert is.

A történet középpontjában egy erőforrás áll, amit egy ősi faj hozott létre, hogy az emberiség hasznára legyen, de most azzal fenyeget, hogy mindent elpusztít.

A Tales of Vesperia: Definitive Edition negyven euróba kerül a Steamen.

Kiegészítő jön a Warhammer 40k: Gladius - Relics of Warhoz

A játékot mi is teszteltük tavaly júliusban, január 15-én pedig tovább bővül a Tyranids DLC-vel.

A tyranidok egy birodalmi kutatóintézetből szöktek meg, hordákban támadnak. Élő anyagot szakítanak ki az ellenfelekből, a környezetből, sőt, saját egységeikből is. Városaik mindent kiszipolyoznak a környéken, így folyamatosan mozgásban vannak.

Az alapjáték és a Tyranids kiegészítő is megtalálható a Steamen.

Megjelenési dátumot kapott az Art Sqool

Julian Glander projektje egy szimulációs és rajzprogram, melyben kiélhetjük tehetségünket a több száz megkezdett rajz segítségével, valamint felfedezhetjük a szépséges és titokzatos Art Sqool Campust.

De vajon kreatívvá tehet-e minket egy videójáték, vagy jobb alkotókká válhatunk-e tőle? Ennek kiderítésére ötven feladatot kell elvégeznünk, összegyűjtenünk az összes ecsetet (18 darab), és befejeznünk az iskolát.

Az Art Sqool a Steamen és az itch.io-n vásárolható meg február 5-től.

Bűbájosan disztópikus a Pikuniku

Az élénk színekkel megrajzolt platform-rejtvényjátékban egy cuki, hosszú lábú pacnit irányítunk egy rajzfilmszerű világban. A feladat az, hogy segítsünk más pacnilényeknek különböző vicces fennforgások megoldásában. A háttérben sötét összeesküvés húzódik, és még egy kis forradalmat is kirobbanthatunk.

A Pikuniku nagyjából 4-5 órányi szórakozást kínál majd, és helyi co-opban is játszható. Megjelenés január 24-én PC-n és Nintendo Switch-en.

Mit szóltok néhány fraktálhoz?

A Marble Marcher egyszerre lenyűgöző, varázslatos, frusztráló, és még tanulhatunk is belőle.

A CodeParade játékában egy procedurálisan generált fraktálvidéken kell átnavigálnunk időre egy labdát, miközben a terep néha átalakul, kitekeredik alattunk. Futtatásához erős videókártyára van szükség magasabb felbontásokon, mert valós időben generál nagyon bonyolult fraktálokat. A látvány mindenesetre csodás.

A Marble Marcher ingyenesen tölthető le az itch.io-ról.

Hozzunk létre végtelen városokat!

A Wave Function Collapse nevű alkalmazással saját városunk lehet, minden alkalommal, mikor elindítjuk a programot. Ha becsukjuk, az a város örökre elveszett.

Bár nincs sok szín és építőelem, a hatalmas 3D-s terek, alagutak, lépcsők, szökőkutak, tornyok, erkélyek mind arra várnak, hogy felfedezzük őket. A települések exportálhatóak, hogy más projektekben felhasználhassuk őket.

A Wave Function Collapse szintén az itch.io-ról tölthető le ingyenesen.

Cyberpunk hangulat a Minecraftban

Egy kínai játékos egy évet szánt arra, hogy megépítse városát, és az eredmény hihetetlen. Azok a fények! Az elektromosság elvezetése nem túl könnyű feladat, szóval le a kalappal! A felvételt itt nézhetitek meg.

Új infók a Celeste ingyenes DLC-jéről

A Celeste egyike volt a tavalyi év legjobb indie alkotásainak, és hamarosan ingyenes kiegészítést kap, ahogy arról már olvashattatok. A játékot készítő Matt Thorson most bejelentette, hogy az update nem lesz kész a január 25-i évfordulóra, de megtudtunk néhány részletet.

Az új pályák egy folyamatos kalandot adnak, és nehezebbek, mint az eddigiek. Eprek nem lesznek, de friss tárgyak és mechanikák igen. A DLC ingyenesen tölthető majd le minden platformon.

A Celeste megvásárolható a Steamen és a Humble Store-ban is.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap