indiePon - A mainstreamen túl 83. rész

Az idei év utolsó epizódjához is sikerült összegyűjteni néhány érdekességet. Kellemes olvasgatást, viszlát jövőre! :)

indiePon - A mainstreamen túl 83. rész

Elindult a Beyond Skyrim fejlesztői naplója

A figyelemre méltó, készülőfélben lévő mod, mely Tamriel területeit fogja újjáalkotni a Negyedik Korban, vagyis a Skyrim idejében, folyamatosan növöget. Alkotói most fejlesztői naplót indítottak, hogy bemutassák a munka állását.

Minden régiót érintenek, még Roscrea szigetére, Atmora elveszett kontinensére, és Elsweyrre is vethetünk egy pillantást. Vannak részek, amik már szinte teljesen készen vannak, többnyire megírták a küldetéseket és karaktereket, és a fontosabb városok és falvak sem hiányoznak. Roscrea még saját, egyedi nyelvet is kap.

Cyrodiil Brumához tartozó területét már tavaly kiadták, Atmorán jelenleg az időjárás megalkotása folyik, Iliac Bay, Elsweyr és a Black Marsh pedig még a kezdeteknél tart. Morrowindhez különleges bejelentést terveznek jövőre.

Új játékmód a Ring of Elysiumban

Az ingyenesen játszható battle royale From Dusk Till Dawn módjában az éjszakát kell túlélnünk, nagyjából húsz percben.

A többi játékossal küzdünk meg a felszerelésekért, fegyverekért és üzemanyagért. Menedékhelyünkön tüzet kell raknunk, majd ezt táplálnunk, de saját ennivalónkról sem feledkezhetünk meg.

Az erőforrásokat feltüntetik a térképen, és időközönként a játékosok helyzete is látható, vagyis bőven lehet harcra számítani.

A Ring of Elysium a Steamen érhető el.

Frissül az Escape from Tarkov

A zárt bétában lévő lövölde egy földalatti laboratóriumot kap új helyszínként a 0.11-es patch-ben, de friss boss, illetve több, mint 100 új tárgy is érkezik.

A TerraGroup Labs egy titkos létesítmény Tarkov központja alatt, tele ellenfelekkel. Még az elhagyásához is teljesíteni kell bizonyos feltételeket. A fegyverek között megtalálhatjuk az RPK-16-ot, a Remington 700-at, de jégcsákányt, machetét, és kardot is.

Co-opban is játszható a Subnautica

Ehhez csak a Nitrox nevű modot kell telepítenünk. A jelenleg alfaállapotban lévő projektben már megvannak a teljeskörű co-op végigjátszás alapjai, a szinkronizált mozgás, az alapanimációk, a bázisépítés, még egy kezdetleges chatrendszer is elérhető.

Ha nem akartok várni a teljes verzióra, a jelenlegi változat már letölthető.

Márciusban jön a hivatalos Elder Scrolls-szakácskönyv

A kötet több, mint hatvan tamrieli receptet tartalmaz, köztük például az almás káposztaragut, vagy a legendás édestekercset. Mindenhez közlik az alapanyagokat és a főzés pontos leírását, tehát csak követnünk kell az instrukciókat.

A hagyományos nord, bosmer, vagy akár khajiit (és egyéb) ételek ínycsiklandó fotói mellett a lore szerelmesei is bőven találnak majd érdekességeket a kiadványban. Előrendelhető az Amazonon.

Itt a PC-s Polybius

Jeff Minter pszichedelikus lövöldéje eddig Sony-exkluzív játék volt, de már PC-n is elérhető normál, illetve VR változatban.

Ötven pályán suhanhatunk át trance-es dallamok közepette, kikerülve a veszélyeket, felrobbantva az ellenfeleket. A gyorsítókapukkal megnövelhetjük sebességünket, hogy több pontot kapjunk, de persze a feladat is nehezebb lesz a száguldással.

Bossok nincsenek, és ha meghalunk, nem kell újra végigjárnunk semmit, a cél az, hogy egyfajta flow-élményt kapjunk.

A Polybius 15 euróba kerül a Steamen.

Ultranehéz pályákat kap a Celeste

Matt Thorson trükkös platformere, melyet mi is teszteltünk, az idei év legjobb indie játéka lett a The Game Awardson, egyben pedig a leghatásosabb is. A két elismerés teljesen jogos, igazán kiváló alkotásról van szó, senkit ne tévesszen meg a pixeles grafikai stílus!

A nehézségi szinttel eddig sem volt gond, akadtak izzasztó helyzetek, de a jövő év elején még brutálisabb kihívásokkal nézhetünk majd szembe, néhány ingyenesen elérhető, extra kemény pálya formájában.

A játékból egyébként félmillió példányt adtak el a februári megjelenés óta, ami egy indie projekt esetében kiemelkedő eredmény.

A Celeste jelenleg húsz százalékos kedvezménnyel kapható a Steamen.

Will Wright tanításra adta a fejét

A SimCity, a The Sims, és a Spore alkotója rövid kitérőt tesz: 21 részes játékdizájneri kurzust tart a MasterClass égisze alatt.

Wright több, mint harminc éve foglalkozik játékkészítéssel. A SimCity számtalan városépítő ihletőjének számít, sőt, még a Civilization is merített belőle. Az EA fejőstehene, a The Sims szintén innen ered.

A tananyag főleg azzal foglalkozik, hogyan közelítsük meg a fejlesztést egy dizájner nézőpontjából, hogyan integráljuk az egyes rendszereket. Nem kezdőknek szánják, de Wright reméli, hogy olyanok is részt vesznek majd, akik ezzel foglalkoznak munkájuk során.

Wright jelenleg a Proxi nevű játékon dolgozik, mely jövőre várható, sajnos, egyelőre csak mobilokra.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap