indiePon - A mainstreamen túl 2019.01.07.

Online mód az X4: Foundationsben? Stardew Valley battle royale? Futurisztikus motor-akrobatika? Ördögi flipper? Igen, mára is akad néhány érdekesség!

indiePon - A mainstreamen túl 2019.01.07.

Online módot kapott az X4: Foundations

Az Egosoft űrszimulátor-sorozatának legújabb darabja az ünnepek előtt bővült a lehetőséggel, bár az egész nem hozott túl nagy változást, hiszen elküldhetjük hajóinkat más játékosok univerzumába, de nem csatlakozhatunk hozzájuk, vagyis az online mód nem egyenlő a multiplayer móddal.

A rendszer egyébként még bétaállapotban van, tehát akár vakvágányra is csúszhat egy-egy kiruccanás. Az induláshoz szükséges platformot és dokkot bármelyik állomáson, vagy a főhadiszálláson is megépíthetjük, majd innen választhatjuk ki a feladatokat, és küldhetjük ki a hajókat.

Nem kötelező kipróbálni a dolgot, és nincs is túl nagy hatása. Láthatunk néhány hajót, melyeket más játékosok készítettek, de az MI irányítja őket. Jelenleg semmiféle veszély nem fenyeget minket, bár az Egosoft rizikósabb küldetéseket is tervez, amik már következményekkel járhatnak.

Csak egy maradhat a Stardew Valley BR-ben

A játékba tavaly év végén érkezett meg a multiplayer lehetőség, és csak idő kérdése volt, hogy a battle royale is feltűnjön.

A Battle Royalley nevű mod akár százfős csaták kezelésére is képes, benne minden szükséges dologgal, ládákkal, kardokkal, bombákkal, gyógycuccokkal. A játéktér fokozatosan csökken, fákat vághatunk ki, hogy kerítést építsünk fedezékként, elbújhatunk a bozótban, vagy akár lóra is pattanhatunk, ha ideje lelépni egy zűrös helyről.

A mod már letölthető.

Tedd próbára magad a FutureGrindben!

A Milkbag Games játékának középpontjában a túlélés és az akrobatikus mutatványok állnak, mindezeket pedig ragyogó színű motorunkon ülve, neonfényes pályákon száguldozva visszük véghez. Ha a nem megfelelő színnel érintjük meg a síneket, felrobbanunk. Upsz.

Többféle járgányunk lehet, az egyik például kék és pink kerekekkel virít, egy másik pedig egy kerékkel rendelkezik, de ez színt vált minden alkalommal, mikor elhagyunk egy sínt. Közös bennük, hogy rengeteg pörgés-forgást és hajmeresztő ugrást kell végrehajtanunk velük.

Több tucat pálya, ranglisták, sőt, történet is vár majd ránk. Ha ügyesek vagyunk, szponzoraink folyamatosan ellátnak minket új motorokkal és pályákkal, a háttérben pedig valaki minden mozdulatunkat figyeli. Vajon ki ő, és mit akar?

A FutureGrind megjelenési dátuma még nem ismert, de steames oldala már van.

Különös játék a 11:45: A Vivid Life

A Deconstructeam alkotásának főhőse Laynie, egy nő, aki rájön, hogy csontváza nem is az övé.

Laynie nemcsak megröntgenezi saját magát, de műtéteket is végez, hogy kiderítse, milyen események és rejtélyek tanúja a teste. A tények értelmezése rajtunk múlik, és a következtetésekből kiinduló befejezések általában több kérdést vetnek fel, mint amennyit megválaszolnak.

A 11:45: A Vivid Life az itch.io-n érhető el, egy kis gyomor azért kell hozzá.

Ördögi flipper lesz a Demon’s Tilt

A Wiznwar stúdió játéka a kilencvenes évekből merít ihletet: szándékosan elnagyolt pixelekből álló asztalain apró szörnyek hordáival, és nagyobb bossokkal küzdünk meg. Akcióból nem lesz hiány, még mágiarendszer is van.

A korai hozzáférés január 22-én indul a Steamen, egyetlen asztallal, melyből három nehézségi szint szerezhető meg különböző küldetésekkel és bossharcokkal. A további tervekben egyelőre friss ellenfelek és feladatok szerepelnek.

A bánatról szól az Overcome

Az indiai Overcome Studios bemutatkozó játéka egy 2D-s platformer, melynek története a szomorúságról, bánatról, és a belső démonok legyőzéséről szól, anélkül, hogy rájuk támadnánk.

A sztori alapját Kabir Lal tapasztalatai adják, aki rákbeteg volt, miközben szakított szerelmével, és még egyetemi vizsgáira is készülnie kellett. Nem csoda hát, ha a leírás szerint extrém nehéz kihívásokkal nézünk majd szembe.

A játék kicsit a Celeste-re emlékeztet, mind hangulatában, mind abban, hogy nagy szerepet szánnak a zenének. Négy zónára számíthatunk, mindegyik saját ellenfelekkel és látványvilággal rendelkezik.

Az Overcome a tervek szerint februárban jelenik meg. Steames oldala még nincs, a hivatalos oldalon feliratkozhattok a hírlevélre.

Golfozz a Doomban!

A Hellshots Golf mod a szokásos feladatot tűzi ki elénk, vagyis a lyukba kell juttatnunk a labdát, de ez nem is olyan egyszerű, ha közben démonok próbálják kitépni a karunkat.

A 18 lyuk elhelyezése rendkívül kreatív: van olyan, amit egy hűtőszekrényben találunk meg, esetleg egy Van Gogh-festményben, vagy egy lávatóban, óriási koponyával az alján. Kockázatosabb ütésekkel jócskán lerövidíthetjük az utat.

A Hellshots Golf az itch.io-ról tölthető le becsületkasszás alapon, futtatásához a Doom mellett a Zandronum, ZDoom, vagy GZDoom modplatform is kell.

Ilyen is lehet a Minecraft

MC_Pitman a tavalyi évet azzal töltötte, hogy átdolgozza a játék terepgenerálását. Ahogy a Redditen írta, a célja az volt, hogy egy valósághűbb, természetesebb látványt kapjon, és ez sikerült is.

A képen az alpesi zóna látható, a teljes világ néhány hónap múlva lesz elérhető.

Galéria megnyitása

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap