indiePon - A mainstreamen túl 18. rész

Robotmágus és kiborgpingvin, tengeralattjárós kémkedés, gyermeki fantáziavilág, Mars-terraformálás és rajzfilm-Geralt is vár rátok a mai epizódban.

indiePon - A mainstreamen túl 18. rész

Augusztus 2-án jön a This Is the Police 2

Legalábbis PC-n, a PlayStation 4-, Xbox One-, és Nintendo Switch-verziókra őszig kell várnunk. A kaland-menedzsment játék elődjét mi is teszteltük, és ha legalább ilyen hangulatra számíthatunk a folytatásban, akkor nem lesz vele sok gond.

A második részben persze új mechanikákat is kapunk, melyek megerősítik a stratégiai és taktikai elemeket, a kihívásokban pedig most már közvetlenül részt kell vennünk, hiszen a kimenetelük döntéseinktől függ. Beosztottjaink valódi karakterek saját erősségekkel, gyenge pontokkal, félelmekkel és előítéletekkel, és ezeket mind mérlegelnünk kell majd a túlélés érdekében.

Október 11-én jelenik meg a Kursk

A tengeralattjárós kalandjátékot valós események ihlették: 2000-ben elsüllyedt az orosz Kurszk atom-tengeralattjáró a Barents-tengeren, 118 tengerész sírjává válva. A fejlesztő Jujubee egyfajta dokumentumprojektnek is szánja az alkotást, melyben egy kémet alakítunk, feladatunk pedig az, hogy információkat gyűjtsünk a Shkval torpedókról, közben pedig belekeveredünk az eseményekbe. Azt persze érdekes lesz megnézni, hogy fedi le mindez a dokumentum-kategóriát…

A Kursk PC-n, PlayStation 4-en és Xbox one-on lesz elérhető, a steames oldal már él.

Mágikus android és kiborgpingvin a Minotaurban

A hamarosan korai hozzáférésben elérhető alkotás szokatlan elegye a vizuális regényeknek és a kalandjátékoknak. Helyszíne egy varázslattal teli sci-fi világ, ahol robotmágusok és kiborgpingvinek is élnek. Kilenc karakter (nyilván pingvin és robot is) kerül csapdába saját otthonában, és rá kell jönniük, ki készítette a csapdát, és miért.

A szereplők közül öt lesz játszható, különböző nézőpontokből mutatva meg a rejtélyt. A fejlesztő U7 Committee ígéretei szerint minden karakter cselekedetei és döntései hatással lesznek az egész történetre, míg végül a négy lehetséges befejezés valamelyikére futnak ki az események.

A steames oldalról elérhető demóban egy karakter, Nod szerepében játszhatjuk végig a Minotaurt, a befejezésekkel, filmbevágásokkal, szinkronnal és gyűjtögetős részekkel együtt. Nagyjából 3-4 órás a történet (ez a leghosszabb), és hozzáférést ad a többi szereplő sztorijához, de ezek egyelőre még nincsenek készen.

A korai hozzáférés során időlimites részek, bossharcok, többféle döntési lehetőség és fejlettebb kezelőfelület is jön még. A játék csak egy része a stúdió által tervezett univerzumnak, mely később egy regénnyel, egy előzménnyel és egy asztali társasjátékkal is bővül.

A Deep Silver adja ki a Pathfinder: Kingmakert

Az orosz Owlcat Games izometrikus szerepjátéka, melyen Chris Avellone is dolgozott, az első olyan lesz, ami a Pathfinder-univerzumban játszódik. Tavaly csaknem egymillió dollárt gyűjtött a Kickstarteren, most pedig bejelentették, hogy partnerségre léptek a Deep Silverrel, így a cég foglalkozik majd a kiadással.

A Deep Silver a Koch Media-vállalatcsoport része, így az Owlcat biztosítottnak látja, hogy a lehető legtöbb játékost érik el az egész világon. A Pathfinder: Kingmakerben ismert és új karakterek, helyszínek, ellenfelek és kalandok tűnnek fel, akár saját királyságot is alapíthatunk, melynek sorsát döntéseink és szövetségeink határozzák meg.

További információkért a hivatalos oldalt érdemes böngészni, itt előrendelési opciót is találtok.

Tesóm, a nyuszi

A My Brother Rabbit fejlesztője a főleg tárgykeresős alkotásairól ismert Artifex Mundi, de ezúttal egy point-and-click kalandjátékról van szó, melynek helyszíne egy kisgyerek fantáziavilága.

Egy kislány megbetegedik, és miközben szülei kétségbeesetten keresik a gyógyírt, bátyja segít neki elképzelni azt a bizonyos fantáziavilágot. Találkozunk majd rejtett tárgyas részekkel, de több interakcióra számíthatunk, köztük point-and-click fejtörőkre és minijátékokra is. A látvány kicsit rajzfilmes, színpompás, tele különös, szinte szürreális dolgokkal, mint a hatalmas gombák, vagy az olvadó órák.

A steames oldal már él, a megjelenést őszre tervezik.

Terraformáljuk a Marsot!

A projekt egy 2016-os asztali társasjáték digitális verziója lesz. A steames oldal már elérhető, és felkerült rá egy bejegyzés is, melyből megtudhatjuk, hogyan tölthetjük le az ingyenes demót.

A játékban sokkal fontosabb lesz a terraformálás, mint a kolonizáció – ez utóbbihoz inkább a Surviving Marsot kell elővennünk. Lesznek ugyan városok, de csak egy kirakós részei ahhoz, hogy a halott világban megjelenjen az oxigén, a növényi élet, a meleg és a víz.

Minden játékos hozzájárul majd a végső célhoz, de közben egymással is versenyeznek, hogy a lehető legtöbb győzelmi pontot gyűjtsék össze. A demóban MI-vel próbálhatjuk ki, hogyan működik a dolog, gyakorlatilag egy tanulómódról van szó.

A Mothergunship még mindig nem aprózza el

Mármint a fegyvereket. A röhejesen nagy ágyúkat felvonultató lövölde július 17-én jelenik meg, a demója pedig még mindig elérhető. Ebben a legjobb részt, a mordályok összerakását nézhetjük meg, figyelembe véve, hogy a nagy méret hosszabb töltési idővel jár. A teljes verzióban lesz Endless Mode ranglistákkal, új pályák, ellenfelek, sőt, co-op lehetőség is konzolokra. PC-re a Steamen, vagy a Humble Store-ban találjátok meg.

Demót kapott a Contagion VR: Outbreak

A korai hozzáférésben lévő játék kifejezetten VR-re készült, és a zombiapokalipszis közepébe rak minket. Vannak benne szóló kampányok különböző karakterek történetére alapozva, de az online PVP mód sem hiányzik.

Sötétre, jól megtervezett pályákra és kemény kihívásokra számíthatunk, de rohanni nem érdemes, sőt, gyakorlatilag nem is lehet, ráadásul célszerű mindenhová benézni, hátha találunk valami felhasználható dolgot.

A demó a steames oldalról érhető el.

Rajongók készítettek kampányt a System Shockhoz

Az eredeti játék már 24(!!) éves, de mivel a fejlesztő Nightdive Studios nemrég tette közzé a forráskódot, a lelkes rajongók csak mostanában vághattak bele a modkészítésbe. A System Shock: ReWired rögtön belecsap a lecsóba, és egy egész kampányt ad nekünk.

A helyszín egy orvosi hajó, a UNN Bismarck, az események pedig három nagy szinten zajlanak. A sztorit feljegyzések, emailek és hangfájlok segítségével ismerjük meg. Szinkron sajnos nincs, így be kell kapcsolnunk a feliratokat.

A ReWired a ModDB-ről tölthető le, a GOG-on most igazán olcsó hozzá a System Shock: Enhanced Edition.

Rajzfilm-Geralt griffre vadászik

A kaland a Cartoon Network Szamuráj Jackjének stílusában született, és meg kell hagyni, hősünk 2D-ben is jól fest. Kellemes szórakozást!

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward