indiePon - A mainstreamen túl 12. rész

Az E3 "árnyékában" is találtunk nektek néhány indie érdekességet, jó szórakozást!

indiePon - A mainstreamen túl 12. rész

Ingyenes a GOG-on a Ziggurat

Folytatódik a GOG nyári vásárával kapcsolatos akciózás, ezúttal a Ziggurat című roguelite FPS-t adják nekünk ingyen. A klasszikus Hexen és Heretic által ihletett játék pörgős harccal, több tucatnyi perkkel, varázslattal és ellenféllel vár minket. A véletlenszerűen generált labirintusokban számos boss leselkedik ránk, legyőzésükkel bebizonyíthatjuk, hogy méltók vagyunk arra, hogy hatalmas mágusok legyünk.

A lebegő motor nem játékszer

A Desert Child című sci-fi „verseny-lövölde” nagyon emlékeztet a régi DOS-, és Amiga-alkotásokra. A történet mellett minijátékokkal és lebegőmotoros száguldozással is szórakoztat minket, miközben a ranglétra aljáról kell felküzdenünk magunkat, hogy híressé váljunk. Ehhez néha egy-két szabályt is meg kell szegnünk… A Desert Child a harmadik negyedévre várható PC-re, PlayStation 4-re, Xbox One-ra és Switch-re.

Lapozgatóskönyv-nosztalgiát ígér a Six Ages

A játék a 2015-ben megjelent King of Dragon Pass folytatása, középpontjában az erőforrás-menedzsmenttel és a történettel. Ha emlékeztek a lapozgatós szerepjáték-könyvekre, ismerős lesz a Six Ages felépítése is, hiszen nagyon hasonlít ezekhez.

Glorantha világában vezetünk majd egy lovas nomád törzset, meghallgatva tanácsadóinkat, politikai döntéseket hozva, és persze csatákba is bonyolódva. A jeleneteket kézzel készült rajzokkal ábrázolják. A PC-s megjelenés csak jövőre várható, de az iOS verzió már június 28-tól elérhető. Bővebb információkat a hivatalos oldalon találhattok.

Nagy utazásra hív az Indivisible

A Lab Zero új platform-szerepjátékának hőse Ajna, egy lány, aki világ körüli útra indul, hogy felfedezze a rejtélyes képességei mögött rejlő igazságot. A küldetésben számos egyedi hős kíséri, és további skillekre is szert tesz, melyekkel könnyedén át tud lendülni a terepakadályokon, vagy legyőzheti az ellenfeleket.

A délkelet-ázsiai mitológiára alapozott történetnek is fontos szerepe lesz, mindezt pedig 2D-s, kézzel rajzolt, csodaszép grafika, és Hiroki Kikuta fülbemászó zenéje teszi teljes élménnyé.

Az Indivisible PlayStation 4-re, Xbox One-ra, Switch-re és PC-re is megjelenik az ősz folyamán, a steames oldal már él.

Ősszel jön az éles verziós Grip

A fejlesztő Caged Element bejelentése szerint a jelenleg korai hozzáférésben lévő versenyzős harci játék 15 páncélozott járművel, 19 pályával és 11 fegyverrel fog megjelenni.

Bár a 2015-ös Kickstarter-kampány nem sikerült, 2016-ban elindult az early access, meglehetősen pozitív eredménnyel. Ez valószínűleg az intenzív élménynek is köszönhető: hihetetlenül gyorsan száguldó járműveinken számos fegyver található, a feladat pedig az, hogy eljussunk a célvonalig, miközben kiiktatjuk az ellenfeleket.

A Grip jelenleg húsz euró a Steamen és a Humble Store-ban, de ezt az árat valószínűleg meg fogják emelni.

Felkerült a Steamre a Moss

A korábban PS VR-exkluzívnak számító, cuki platformjáték hőse egy kisegér, Quill, akinek egy titokzatos erőt kell meghódítania, hogy visszaállíthassa a rendet összeomlott világában. Ehhez szörnyekkel harcol, rejtvényeket fejt meg, amiben igazából semmi extra nincs, de a fejlesztő Polyarc ügyesen összerakta az egészet. A mi szerepünk valójában a szemlélődés, néha pedig besegítünk Quillnek, hogy tovább tudjon haladni. Külön jó pont, hogy a játékot úgy alkották meg, hogy minimálisra csökkentsék a felhasználók által tapasztalt szédülést, hányingert. A steames verzió HTC Vive-val és Oculus Rifttel is játszható.

Új weboldalt kapott a Fallen London

A Sunless Sea és a Sunless Skies ingyenes „eredetjátéka” böngészős horror-RPG, mely egy alternatív történelem viktoriánus időszakában játszódik. A Failbetter Games utoljára 2009-ben frissítette az oldalt, de most újra megtették, az eredményt ti is megcsodálhatjátok.

Ezzel egy időben a Failbetter bezárja a mobilos verziót.

Musical és kalandjáték egyben

Az Aye Fair Lady érdekes turmix: pixeles point-and-click kaland, musical, komédia ötvözete, melynek története Yorkshire-ban játszódik, és vannak benne robotok is. Ki tudna ennek ellenállni? A fejlesztő The Stairfall Institute for the Study of Phantasm and Simulacra (igen, ilyen hosszú) a karaktereket, a párbeszédeket és a sztorit tartotta legfontosabbnak, de nagy hangsúlyt helyeztek a viccekre, a szinkronra, a jó dizájnra, és az intuitív rejtvényekre is. A játék ingyenesen letölthető.

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward