Íme a Nokiák részletes Android 10 frissítési menetrendje

A HMD Global sok okostelefont tervez frissíteni, de már lesznek lemaradó modellek.

Íme a Nokiák részletes Android 10 frissítési menetrendje

Mint azt már többször kiemeltük, a HMD Global minden okostelefonja az Android One (vagy Android Go edition) égisze alá tartozik, ezért sokáig kapnak frissítéseket. Eddig az összes megjelent androidos Nokia megkapott minden főverziós frissítést, amit a Google publikált, ennek viszont az Android 10 érkezésével már vége szakad.

Friss információk alapján a 2017-ben bemutatott okostelefonok (pl. Nokia 8, Nokia 6, Nokia 5 és Nokia 3) esetében már nem igazán érdemes arra számítani, hogy részesülhetnek az új generációs Androidból. Viszont még ezek a készülékek is kapni fognak biztonsági frissítéseket a következő évben, erről pedig egy korábbi hírben számolhattunk be. A HMD Global ettől függetlenül nagyon sok mobilt készül frissíteni az Android 10 operációs rendszerre, és már nagyjából azt is felvázolta az alakulat, hogy milyen menetrendben fognak ezek a frissítések érkezni.

A mostani információk alapján nagyjából öt frissítési hullámot lehet majd elkülöníteni az Android 10 esetében. Először a kiemeltebb és újabb készülékekre fog koncentrálni a vállalat, a Nokia 7.1, a Nokia 8.1 és a Nokia 9 PureView fotós csúcsmodell fog leghamarabb frissítésben részesülni, ez a trió már az idei negyedik negyedév során megkapja majd az új Androidot. És még szintén a negyedik negyedé végén, de legkésőbb 2020 elején frissülni fog a második hullámban a Nokia 6.1, a Nokia 6.1 Plus, valamint a Nokia 7 Plus is.

Az alsóbb árkategóriás készülékek a HMD Global friss közleménye alapján először 2020 első negyedévének a közepén kerülhetnek terítékre. Február környékén kell számítani arra, hogy a harmadik nagyobb frissítési hullámmal megkapja majd az Android 10 operációs rendszert a Nokia 2.2, a Nokia 3.1 Plus, a Nokia 3.2, valamint a Nokia 4.2 is. A következő év első negyedévének a végére maradhat az alsókategóriás Nokia 1 Plus, a közepes Nokia 5.1 Plus, valamint a korábban zászlóshajó szerepet is betöltő Nokia 8 Sirocco frissítése. És végül 2020 második negyedévében kerülhet majd sor a Nokia 2.1, a Nokia 3.1, a Nokia 5.1, valamint a Nokia 1 frissítésére. Természetesen azok a masinák, amik az Android (Go edition) rendszerrel érkeztek eredetileg, azok az Android 10 (Go edition) frissítést fogják megkapni, amit egyelőre még be sem jelentett a Google.

Galéria megnyitása

A vállalat elmondása szerint az időpontokban lehetnek kisebb-nagyobb eltérések régiónként, kicsit változó ütemben gördülhetnek ki ezek, mert a szolgáltatók okozhatnak átmeneti csúszásokat. De minden fent említett készülék egész biztosan megkapja majd idővel az Android Q frissítést. Ez a rendszer elhozza a kiterjesztett sötét módot, növeli a biztonságot és továbbfejlesztett válaszüzenetekkel is együtt jár. Része még az Android 10-nek a fókusz mód is, de egyebek mellett rendelkezik dedikált adatvédelmi szekcióval, ami jobb védettséget és áttekinthetőbb működést nyújt.

A HMD Global frissítési ütemterve nagyjából véglegesnek tekinthető. Talán lehet még néhány modell, ami a mostani felsorolásból valamilyen oknál fogva kimaradt, de mégis kap majd frissítést, arra viszont nem érdemes már számítani, hogy az első generációs Nokiák frissülni fognak, azok maradnak majd az Android 9.0-nál.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap