Még egy évvel kiterjeszti a Nokiák támogatását a HMD Global

Sok 2017-es modell így még 2020 második felében is fog frissítéseket kapni.

Még egy évvel kiterjeszti a Nokiák támogatását a HMD Global

A HMD Global villámgyorsan sikerre vitte a Nokia nevét az androidos készülékekkel, talán senki nem gondolta, hogy a finnek (és kínaiak) ennyire hamar újra el tudják majd érni a felhasználók tömegeit, miután a Microsoft teljesen leírta a márkát az okostelefonos ágazatban. Az elfogadható ár-érték arány biztosítása mellett a HMD Global azzal nyerte el az emberek tetszését, hogy nagyon hosszú és fix támogatást nyújt.

A finn szakemberek felismerték, hogy a rendkívül fragmentálódott Android égisze alatt nagyon jól ki lehet emelkedni azzal, ha átlagon felüli támogatási időt biztosítanak a készülékek számára a szoftveres oldal tekintetében. Napjainkban már minden készülék az Android One platform égisze alatt érkezik, és a HMD Global ennek keretében eddig rendszerint két éves stabil szoftveres támogatást garantált a tulajdonosoknak. Ezt pedig most több mint egy teljes évvel kintebb tolta a cég. Szóval egyes Nokiák már három évnél is tovább kaphatnak majd frissítéseket.

Galéria megnyitása
Nokia 6

A hosszabbítás a Nokia 3, a Nokia 5, a Nokia 6, valamint a Nokia 8 modelleket érinti a vállalat hivatalos állásfoglalása szerint, szóval csaknem minden olyan mobilt, ami még 2017-ben, az első hullámmal jelent meg. Fontos, hogy ez meghosszabbított szupport sajnos a főverziós frissítésekre már nem terjed ki, hanem jelen állás szerint a biztonsági frissítések azok, amiket még tovább kaphatnak az eszközök. (Bár ezt a finnek most nagy örömmel jelentették be, de az igazsághoz hozzátartozik, hogy az Android One keretében egyébként is háromévnyi biztonsági frissítésről kell gondoskodnia a gyártóknak a Google előírásai alapján, ezt pedig nem egy teljes évvel toldja meg a cég.)

Az eredetileg beígért két éven túl érkező biztonsági frissítések már nem havonta, hanem csak negyedévente fognak beköszönteni. A Nokia 3 2019 szeptemberétől 2020 szeptemberéig fog negyedévente egy nagyobb biztonsági csomagot kapni az aktuális havi javításokkal, míg a Nokia 5, a Nokia 6 és a Nokia 8 pedig 2019 októberétől 2020 októberéig kap majd ilyen frissítéseket. Szigorúan nézve tehát a 2017 elején megjelent Nokia 6 és a Nokia 5 esetében összesen már több mint 3,5 éves szoftveres támogatás lesz, és a Nokia 3 is közel áll ehhez.

Galéria megnyitása
Nokia 3

A fentiek mellett azt is meg kell még említeni, hogy a Nokia 2 ismét pórul járt. Ennek a készüléknek a támogatását már valamilyen oknál fogva nem toldja meg a vállalat. A Nokia 2 esete egyébként is kínos a vállalatnak, előszeretettel hallgat erről a modellről. Ennél az okostelefonnál nem úgy mentek a tervek a frissítések terén, ahogy azt a vállalat szerette volna, így hamar lemaradt a főverziók tekintetében, és most már azt is ki lehet jelenteni, hogy a biztonsági frissítéseket tekintve sem húzza addig, mint a társai. Ha minden igaz, novemberben fog utoljára javításban részesülni a Nokia 2. És így ez lesz, aminek először leáll a szoftvertámogatása.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap