Ilyen újításokkal érkezett a Windows 10 következő nagy frissítőcsomagja

Az új frissítőcsomag ezúttal a felhasználói kezelőfelületre koncentrál, de apróbb hasznos újítások azért így is helyet kaptak a fedélzeten.

Ilyen újításokkal érkezett a Windows 10 következő nagy frissítőcsomagja

Elkészült a Windows 10 idei második nagy frissítőcsomagja, amely a Windows 10 October 2020 Update nevet viseli. Ez a kiadás most nem tartalmaz túl sok újítást a motorháztető alatt, inkább a felhasználói kezelőfelületen és az operációs rendszer használhatóságán csiszoltak egy kicsit a fejlesztőcsapat tagja, de újításokra így is lehet számítani.

Galéria megnyitása

Frissült például a Start menü, amelyek ikonjai most már nem rendelkeznek a szokásos „modern ui” háttérrel az alkalmazáslistában – ennek a változásnak az érkezéséről már írtunk korábban. További fontos változás, hogy a kijelző képfrissítési rátáját most már a Display Settings menün keresztül is lehet módosítani, azaz valamivel kevesebb kattintással juthatunk el ehhez a beállításhoz, mint korábban, de ezen még igazából lehetne fejleszteni egy kicsit, ahogy erről szóló hírünkben már említettük. Hasznos újítás az értesítések átszabása is, amelyeknél most már új alkalmazás logók is segítik a könnyebb tájékozódást.

A 2 in 1 konfigurációk, vagyis a konvertibilis noteszgépek is kaptak egy frissítést, amelynek köszönhetően szorosabb integrációban lehetnek a Windows 10 operációs rendszerrel: ez annyiban nyilvánul meg, hogy a laptop és a tábla üzemmód közötti kontextusváltást jobban kezeli az új Windows 10.

Szorosabb integráció látható a Microsoft Edge webböngésző terén is, amelynél az Alt+Tab kombináció lenyomása után már nem csak a Windows 10 megnyitott alkalmazásai között lehet váltani, hanem az Edge böngészőfülei között is, ami mindenképpen kényelmesebb használatot eredményez. Az Edge esetében érkezett egy Collections nevű funkció is, ami lényegében a Firefox Pocket microsoftos változatának tekinthető, vagyis segít a webes tartalmak mentésében és csoportosításukban is.

Az újítások sorában az üzleti felhasználókat célzó megoldások is szerepelnek, ilyen például az egyszerűbb mobileszköz-menedzsment, amit az Azure AD és a Microsoft 365 felhasználók élvezhetnek, de ide tartozik a továbbfejlesztett Windows Hello biometrikus bejelentkezés, valamint a Windows Defender Application Guard is. Utóbbi lényegében egy biztonsági funkció, amely hardveres izolációval gondoskodik a támogatott alkalmazások védelméről, amelyek között egyebek mellett az Edge és az Office is jelen van – ez a funkció a hardveres virtualizációban rejlő előnyöket próbálja kamatoztatni. A WDAG egyébként csak és kizárólag a Windows 10 Enterprise kiadásában érhető el.

A Windows 10 October 2020 Update terjesztése már megindult, így a csomag a Windows Update-en keresztül hamarosan megérkezhet minden Windows 10 felhasználó rendszerére, akik legalább 1903-as Windows buildet használnak. A frissítés telepítésével a korábbi tapasztalatok alapján érdemes lehet várni néhány hetet, hogy kiderüljön, vannak-e kellemetlen mellékhatásai. A Windows 10 October 2020 Update terjesztése fokozatosan indul, így nem mindenki jut hozzá automatikusan első körben. Aki mindenképpen vágyik az új kiadásra, a Frissítési Segéd, illetve az önálló telepítő készítésére használható Media Creation Tool segítségével egyaránt hozzájuthat, méghozzá itt.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap