Így teljesít a GeForce RTX 2060 a különböző tesztekben

Az új videokártya sorozat leggyorsabb tagjáról most már szinte mindent tudhatunk.

Így teljesít a GeForce RTX 2060 a különböző tesztekben

A VideoCardz jóvoltából szinte minden fontos információ napvilágot látott az Nvidia érkező újdonságával, a GeForce RTX 2060-as modellel kapcsolatban. Az RTX 2060-as sorozat a korábbi információk szerint hatféle tagot számlál majd, amelyek között memória-szabvány, memória-kapacitás és/vagy GPU felépítés terén egyaránt lesznek különbségek. A Founders Edition kiadás a jelek szerint a legjobb felszereltséget kapja, vagyis 1920 CUDA maggal, 120 textúrázóval, 48 renderelő egységgel, 240 Tensor maggal és 30 RT maggal érkezik, fedélzeti memóriából pedig 6 GB-nyi GDDR6-os megoldást kap.

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása grid_on

Dizájn terén az újdonság nagyon hasonlít majd a GeForce RTX 2070 Founders Editionre, ami nem is véletlen, hiszen mind a hűtést, mind pedig a nyomtatott áramköri lapot újra felhasználják, memórialapkákból azonban kettővel kevesebbet használhat a rendszer. Az új videokártya továbbra is nyolctűs PCI Express tápcsatlakozóval érkezik, ahogy az RTX 2070 Founders Edition is.

A TU106-300-as GPU köré épülő videokártya várhatóan 6,5 TFLOP/s-os egyszeres pontosságú számítási teljesítményt kínál, a DXR-mentes feladattípusok esetén pedig a GeForce 1070 Ti-hez lehet közel (a legdrágább változat). Ahogy az a lenti adatokból is látszik, a GeForce RTX 2060 Founders Edition teljesítménye nagyjából 5%-kal tér el a GeForce GTX 1070 Ti teljesítményétől: egyes tesztekben lassabb, másokban pedig gyorsabb az újdonság, mint az előző generációs modell. Az adatok az Nvidia Reviewer’s Gudie-jából származnak, a mérések pedig egy Core i9-7900X processzorral és 16 GB-nyi rendszermemóriával ellátott rendszeren készültek.

Galéria megnyitása
Galéria megnyitása

A GeForce RTX 2060 várhatóan január 15-én kerül forgalomba, ára pedig 349,99 dollár lesz. Nincs kizárva, hogy az újdonság formálisan már a CES 2019 alkalmával, a január 7-én esedékes Nvidia rendezvényen bemutatkozik.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap