Hatféle GeForce RTX 2060-as kerül forgalomba?

Úgy tűnik, különböző memória-kapacitással és különböző memória-típussal szerelt változatok piacra dobására készül az Nvidia.

Hatféle GeForce RTX 2060-as kerül forgalomba?

Az Nvidia érdekes lépésre készül a GeForce RTX 2060-as modellekkel kapcsolatban a pletykák szerint, így ezekből a videokártyákból sokkal több változat érkezik, mint a GeForce GTX 1060-asokból. Utóbbiakból eleinte egy 3 GB-os és egy 6 GB-os modellt dobott piacra a gyártó, amelyek között GPU terén is voltak különbségek, majd nemrégiben egy harmadik változat, egy GDDR5X típusú fedélzeti memóriával ellátott 6 GB-os példány is érkezett.

Galéria megnyitása GDDR5-ös és GDDR6-os fedélzeti memóriát egyaránt használhatnak az új sorozat tagjai Az RTX 2060 ezzel szemben már nem három, hanem hatféle változatban lesz elérhető: készülnek 3 GB-os, 4 GB-os és 6 GB-os kiadások, amelyek mind-mind elérhetőek lesznek GDDR5-ös és GDDR6-os fedélzeti memóriával – így jön ki a hatféle modell. Amennyiben a gyártó itt is alkalmazza azt a megkülönböztetést, amit a TU106-os lapkánál már bevetettek, nevezetesen készít „A” jelöléssel ellátott, illetve ilyen jelölés nélküli GPU-kat, akkor összesen 12 új eszközazonosító jelenhet meg a GeForce RTX 2060-as sorozat érkezésével. Hogy mit tudnak az „A” jelölésű GPU-k? Ezek jobb minőségű, magasabb órajel elérésére képes lapkára támaszkodnak, amelyek a drágább videokártyákon kaphatnak helyet. Mivel ennyire sok RTX 2060-as alapmodell érkezik, így a gyártók is rengeteg új videokártyát mutathatnak majd be január közepén, ugyanis akkor jelenhet meg az új videokártya sorozat.

A VideoCardz információi szerint a Gigabyte kínálatában 39 ilyen videokártya lapul majd, vagyis ha minden egyéb AIB partner is ekkora mennyiségben gondolkodik, az RTX 2060-as kínálat akár 300-nál is több modellből állhat – lesz választék bőven.

Galéria megnyitása
A Gigabyte nem aprózza el a rajtot

Az egyelőre nem világos, hogy a különböző memóriatípusokkal szerelt újdonságok esetében lesz-e GPU szintű különbség, hiszen erről egyelőre nem érkezett információ, ugyanakkor nem lenne meglepő, ha a 3 GB-os modellek most is csökkentett felszereltségű GPU-t kapnának. Ez megmagyarázná, miért szóltak az első pletykák 1536 CUDA magról, az újabbak pedig miért írnak már 1920 CUDA mag jelenlétéről.

Ha mindkét érték igaz, akkor az RTX 2060-as modellekkel széles piaci sávot fedhet le a gyártó mind teljesítmény, mind pedig ár tekintetében. Január közepén meglátjuk, mi az igazság, addig már úgysem kell sokat várni.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap