RTX 2060 január közepén?

A legfrissebb pletykák szerint az Nvidia egyből az ünnepek után vetni be a megnyirbált TU106-ra épülő újdonságot.

RTX 2060 január közepén?

Az Nvidia GeForce RTX sorozata 2019 első negyedévében új taggal bővülhet, ugyanis a korábbi pletykák alapján érkezik a GeForce RTX 2060. Eddig a különböző fórumtémákon belül kérdés volt, hogy ez a modell RTX vagy GTX sorozatú lesz-e, azaz marad-e rajta aktív RT és Tensor mag, most azonban úgy tűnik, az RTX jelölés lesz a befutó, ahogy azt sokan várták – már amennyiben hihetünk az új fejleményeknek. Néhány órája ugyanis újabb információk érkeztek a friss videokártyával kapcsolatban, amelyek Andreas Schillingtől származnak.

A Twitteren megjelent adatok alapján annyi tűnik biztosnak, hogy az új videokártyát GeForce RTX 2060-nak hívják majd, fedélzeti memóriából pedig csak 6 GB-nyit kap, ám az GDDR6 szabványú lesz, csak úgy, ahogy a többi GeForce RTX 2000-es sorozatú videokártyánál. A bejegyzés alapján az új modell január közepén mutatkozhat be.

A GeForce RTX 2060 az aktuális hírek szerint egy 12 nm-es csíkszélességgel készülő TU106-os grafikus processzort kaphat, ami 1920 CUDA maggal, 120 textúrázóval, 48 renderelő egységgel, valamint 192-bites memória-adatsínnel rendelkezhet. RT magokból 30 lehet a fedélzeten, mivel minden SM tömbre jut egy ilyen mag. A Tensor magok száma várhatóan 240 lesz. A 192-bites adatsínre kapcsolódó 14 GHz-es GDDR6-os memóriachipek 336 GB/s-os effektív memória-sávszélességet biztosítanak a rendszernek.

Az RTX 2060 tehát hamarosan az alacsonyabb árszintekre is elhozhatjaa DXR és a DLSS támogatást, amelyekhez jelenleg még legalább egy GeForce RTX 2070-es modellre kell beruházni, amihírünk írásakor 186 000 forintról indul, ha a legolcsóbb példányt választjuk. A GeForce RTX 2060 főként az 1080p-s és az 1440p-s felbontás mellé passzol majd (DXR esetében csak előbbihez, és ott is némi kompromisszummal). Remélhetőleg arra is hamarosan fény derül, milyen teljesítményt nyújt az újdonság elődeivel, illetve a konkurens megoldásokkal szemben.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap