Felbukkant egy tesztben a GeForce RTX 2060-as videokártya

Az új videokártya eredményei a Final Fantasy XV Benchmarkban tűntek fel, de érdemes őket távolságtartóan kezelni.

Felbukkant egy tesztben a GeForce RTX 2060-as videokártya

Az Nvidia GeForce RTX sorozatában egyelőre még csak háromféle modell foglal helyet: a GeForce RTX 2080 Ti, a GeForce 2080, illetve a GeForce RTX 2070, azaz a GeForce RTX sorozat még csak a felső-, illetve a felső-középkategóriában képviselteti magát. A nem is oly távoli jövőben természetesen újabb videokártyák is érkeznek, ugyanis várhatóak GeForce RTX 2060-as és GeForce RTX 2050-es sorozatú megoldások is, igaz, ezekkel kapcsolatban egyelőre elég kevés információ áll rendelkezésre.

Csak jövőre érkezik, de egy tesztben már felbukkant a GeForce RTX 2060

A Geforce RTX 2060-as modell várhatóan a követkető év első negyedévében mutatkozhat be, azaz már most is rendelkezésre állhatnak belőle mérnöki tesztpéldányok, amelyek folyamatos tesztelés alatt állhatnak. Minden bizonnyal egy ilyen videokártya eredményei kerültek fel nemrégiben a Final Fantasy XV Benchmark adatbázisába, így az alábbi diagram jóvoltából képet kaphatunk róla, milyen teljesítményt nyújt az érkező újdonság. Íme:

Galéria megnyitása

Az aktuális információk szerint a GeForce RTX 2060 picivel lassabb lesz, mint a Radeon RX Vega 56 és a GeForce GTX 1070-es modell, de a GeForce GTX 1060-hoz képest egész jól teljesít majd. Fontos kiemelni, hogy a fenti teszt 4K-s felbontás mellett készült, méghozzá a tesztprogram „high” presetjének alkalmazásával. Noha az adatok érdekesek, egyelőre érdemes egészséges gyanakvással szemlélni őket.

A GeForce RTX 2060 rajtja előtt az Nvidiának először raktársöprést kell végeznie, hogy a Pascal GPU-val rendelkező középkategóriás videokártyákból ne legyen annyi raktáron, mielőtt az új generációs megoldások megérkeznek. Erre a karácsonyi ajándékvásárlási láz, illetve a Black Friday mindenképpen kiváló lehetőséget ad, de a GeForce RTX 2060 már így sem mutatkozik be idén, majd csak a következő év első negyedévében teszi tiszteletét a piacon.

Az új videokártya lehetséges technikai paraméterei

Hogy nagyjából milyen technikai paraméterekre számíthatunk? A TechPowerUp adatbázisa szerint a GeForce RTX 2060 fedélzetén egy 1536 CUDA maggal, 128 textúrázóval és 32 renderelő egységgel ellátott TU116-is GPU teljesít majd szolgálatot, amely 128-bites memória-adatsínen keresztül kapcsolódik a 8 GB-nyi GDDR6-os fedélzeti memóriához. A GPU esetében 1410 MHz-es alap- és 1560 MHz körüli boost átlag-órajelre számíthatunk, a memória pedig 1750 MHz-es órajelen ketyeg majd, ami 14 GHz-es effektív órajelet eredményez. Tensor magokból 192-t, RT magokból pedig 24-et rejt a GPU. A TDP várhatóan 120 watt körül alakul, a videó kimenetek közé pedig három DisplayPort 1.4-es, egy HDMI 2.0-s és egy USB-C VirtualLink port kerülhet. Az újdonság várhatóan egy hattűs PCI Express tápcsatlakozót is kap.

A fenti adatok egyelőre nem hivatalosak, így érdemes őket spekulációként kezelni. Hogy a végleges modell tényleg azt nyújtja-e, amit a TechPowerUp adatbázisa jósol? A következő év elején mindenképpen kiderül.

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap