Fotókon a Gigabyte egyik GeForce RTX 2060-asa?

Egyre több a pletyka, úgyhogy nagyon már nem lehet messze a megjelenés.

Fotókon a Gigabyte egyik GeForce RTX 2060-asa?

A GeForce RTX 2000-es sorozatban egyelőre még csak a csúcskategóriás és felsőkategóriás modellek vannak jelen, amelyek szűkebb vásárlói rétegeknek szólnak. Az Nvidia természetesen bővíteni fogja a családot, ám a soron következő újdonságra még egy kicsit várni kell – az viszont már nem titok, hogy fogják hívni, már amennyiben hihetünk a pletykáknak. A soron következő újdonság a GeForce RTX 2060 lesz, amellyel kapcsolatban most a VideoCardz munkatársai szereztek némi infót, valamint néhány fotót, amelyeken a Gigabyte saját, egyedi hűtéssel ellátott megoldása pózol.

Galéria megnyitása

Az aktuális információk alapján a GeForce RTX 2060 fedélzetén már csak 30 CU tömb teljesít majd szolgálatot, ami a GeForce RTX 2070 36 CU tömbjéhez képest komoly érvágás, hiszen a 2304 CUDA mag helyett így már csak 1920 áll rendelkezésre. Ez persze így is több, mint amire egyes pletykák szerint számíthatunk, ugyanis eddig 1536 CUDA magról érkezett információ. Órajelek terén egyelőre sötétben tapogatózunk, csak úgy, ahogy egyéb paraméterek terén is – túl sok hitelesnek tűnő információ egyelőre nem érkezett, bár az eddigiek alapján a 6GB memória szinte biztosnak tűnik, ami 192 bites adatsínt jelenthet. 14 GHz-es modulokkal számolva ez 336 GB/s-os sávszélességet eredményezne (a GTX 1080-nak volt 320 GB /s).

Galéria megnyitása

Mivel a Compute Unit-ok számával a Tensor és RT magok száma is csökken, ezért talán ez lehet a legolcsóbb kártya az új vonulatban, amiben még aktiválva lesznek. Legalábbis lejjebb menve már nem biztos hogy van értelmük. Az RTX 2060-as még épphogy elég lehet majd Full HD-s felbontáshoz a legújabb tesztek alapján (de persze ez egyelőre mind csak spekuláció).

A GeForce RTX 2060 várhatóan a következő év első negyedévében mutatkozik be, de hogy pontosan mikor, arról még sajnos nem igazán pletykálnak.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap