Felbukkant a VEGA 2 sorozat logója

-

Felbukkant a VEGA 2 sorozat logója

Az AMD november végén adott be védjegybejelentést az USPTO-hoz, ugyanis a vállalat szeretné levédetni a második generációs VEGA sorozatú videokártyák logóját, ami igazából elég egyszerű lett, mégis nagyon kifejező. A korábbi „V” betűt, ami a VEGA szóra utal, most a jobb szárán kiegészítették két vágással, így a logó a VEGA 2 jelölést adja ki, ha alaposan megnézzük. Az új logó első körben a 7 nm-es VEGA 20 GPU-val szerelt üzleti videokártyákon és gyorsítókártyákon jelenik meg, vagyis a Radeon Pro és a Radeon Instinct család tagjainál találkozhatunk vele, ha megjelennek.

Galéria megnyitásaAz egyelőre nem világos, hogy a Radeon sorozatú VEGA 2-es videokártyák is ezt a logót kapják-e, de nagy rá az esély, hogy igen, hiszen ugyanazt az alapot használják majd. A VEGA 20 GPU egyébként több újítást is hoz, de ezek nagy része a 7 nm-es gyártástechnológiának köszönhető (kisebb chip, magasabb órajelek).

A HBM2 interfész sávszélessége duplázódik, így a korábbi 2048-bit helyett 4096-bit széles adatsínen keresztül kommunikál a VRAM és a GPU. Ez természetesen az effektív memória-sávszélesség duplázódását is jelenti azonos órajelű memória mellett. A VEGA 20 alapú üzleti videokártyák első képviselői várhatóan a következő év első negyedévében jelennek meg, a konzumerpiacra szánt megoldások pedig néhány hónappal később érkezhetnek – utóbbiakkal kapcsolatban pontosabb információ egyelőre nem áll rendelkezésre.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap