Hivatalos: Október 17-én érkezik a GeForce RTX 2070

Az Nvidia egy hivatalos Twitter bejegyzésben árulta el, mikor érkezik a korábban bejelentet Turing-trió legolcsóbb tagja.

Hivatalos: Október 17-én érkezik a GeForce RTX 2070

Az Nvidia GeForce RTX sorozatának első tagja, a GeForce RTX 2080 múlt hét csütörtökön elrajtolt, így már kereskedelmi forgalomban is megjelentek az újdonságok. Az aktuális kínálatot ebben a hírben összegeztük, és természetesen már saját tesztünket is publikáltuk. Ezen a héten csütörtökön – egy héttel később, mint eredetileg vártuk – a GeForce RTX 2080 Ti, a leggyorsabb Turing alapú videokártya is elrajtol.

Aki azonban megfizethetőbb alternatívára vágyik, október 17-én a GeForce RTX 2070-es modellre is vethet néhány pillantást, ugyanis ezen a napon jelenik meg a Turing trió legolcsóbb tagja. A GeForce RTX 2070-es videokártyák közül az AIB partnerek által kínált modellek 499 dollárba kerülnek majd, de az egyedi hűtéssel és/vagy gyárilag megemelt órajelekkel rendelkező példányokért ennél többet is elkérhetnek majd. Aki az Nvidia által tervezett, „gyári hűtéssel ellátott” Founders Edition változatra vágyik, 599 dolláros alapárra és néhány MHz-cel magasabb boost órajelre számíthat. A GeForce GTX 1070-nel ellentétben a GeForce RTX 2070 már nem az aktuális 80-as GPU-ra támaszkodik, hanem egy szerényebb képességekkel rendelkező megoldásra, ami a TU106-os jelölést viseli.

Az Nvidia hivatalos weboldalán található információk szerint ez a GPU 2304 CUDA maggal rendelkezik majd. A GPU 1410 MHz-es alap- és 1620 MHz-es GPU Boost átlag-órajelen ketyeg és természetesen RT és Tensor magok is lesznek rajta. Az új videokártya ismert tulajdonságait az alábbi táblázat tartalmazza. A könnyebb összehasonlíthatóság érdekében a másik két Turing alapú videokártya adatait is feltüntettük.

Galéria megnyitása

A GeForce RTX 2070-es videokártyák tehát október 17-én jelennek meg kereskedelmi forgalomban, a róluk készített első független tesztek pedig ugyanezen a napon láthatnak napvilágot.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap