Hivatalos: idén érkeznek az első ZEN 3 alapú RYZEN processzorok

És arra is fény derült, miért élveznek elsőbbséget az OEM partnerek a RZYEN 4000G rajt kapcsán.

Hivatalos: idén érkeznek az első ZEN 3 alapú RYZEN processzorok

Az AMD tegnap mutatta be legfrissebb APU egységeit, amelyek az asztali platformot erősítik. A RYZEN 4000G sorozat tagjai természetesen kétféle változatban érkeznek, vagyis a normál modellek az átlagfelhasználókat, míg a Pro 4000G változatok az extra funkciókat igénylő üzleti felhasználókat veszik célba.

A vállalat idén egy másik processzorsorozatot is bemutat, amelynek tagjai szintén a RYZEN 4000-es családot erősítik, ám ZEN 2 helyett már ZEN 3 architektúra köré épülnek, vagyis az órajelenként végrehajtható műveletek száma magasabb lesz, azaz az új modellek gyorsabbak lesznek előző generációs társaiknál. Az újdonságok érkezéséről a Computing and Graphics részleg ügyvezető alelnöke, Rick Berman tett említést egy hivatalos blogposzt formájában, amelyben kifejtette, a ZEN 3 alapú processzorok még idén megjelennek.

Galéria megnyitása

A nagyobb teljesítményre utalva elmondta, a legjobbat még nem látta tőlük a publikum, ám a termékek a terveknek megfelelően érkeznek, pontos megjelenési dátummal viszont nem szolgált. Ezek a modellek természetesen iGPU nélkül érkeznek, azaz klasszikus asztali processzorokról van szó, ahogy azt a RYZEN sorozatban már megszokhattuk.

A ZEN 3 alapú processzorok érkezése mellett szó esett még a frissen bejelentett RYZEN 4000G sorozatról is. Mint az a tegnapi hírünk alapján ismeretes, az új APU egységek egyelőre sajnos csak az OEM partnerek számára érhetőek el, ami csalódottsággal töltheti el mindazokat, akik már szívesen beszereztek volna egy új APU egységet. Ugyanakkor érthető is a döntés, hiszen az AMD szerint az OEM szegmens ötször nagyobb felvevőpiacnak minősül, mint a DIY szegmens, így eleinte biztosan jobb döntés az OEM piacot kiszolgálni, hiszen nagyobb forgalomra lehet számítani. Persze később a DIY piacra is megérkeznek az új APU egységek, de pontos dátummal nem szolgált az AMD – a korábbi pletykák alapján a szeptemberi rajt tűnik esélyesnek.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap