Hivatalos előzetest kapott a Mate 30, de baljós pletykákat hallani

A Huawei gőzerővel készül az új zászlóshajók érkezésére, ám meglehet, hogy a Google szolgáltatásai nélkül jönnek ezek.

Hivatalos előzetest kapott a Mate 30, de baljós pletykákat hallani

Már pontosan tudjuk, hogy mikor fog reflektorfénybe kerülni a Huawei Mate széria következő generációja, és a vállalat az információkat is csepegteti már. Ezúttal a kínaiak kettő előzetes videót publikáltak, amik a teljesítményre és a kamerában rejlő új lehetőségekre koncentrálnak. De a Mate-k kapcsán néhány negatív pletykát is lehet hallani.

Szeptember 19-én fogja bemutatni a Huawei a legújabb csúcsmodelljeit, és talán nem túlzás azt állítani, hogy már közel akkora várakozás övezi a Mate eszközöket, mint az új iPhone-ok érkezését. A kínaiak azt már hivatalosan is elárulták, hogy a Kirin 990 széria fog bevetésre kerülni a Mate 30 fedélzetén, ennek köszönhetően elképesztően nagy számítási kapacitással fognak szolgálni a neurális eljárások tekintetében, és biztosítva lesz az 5G támogatás is. A Kirin 990 az IFA ideje alatt mutatkozott be, és részletesen beszámoltunk ennek a lapkának a képességeiről.

Most pedig a vállalat „Rethink possibilities”, vagyis a lehetőségek újragondolása címszóval tett közzé előzeteseket. Ezek túlnyomórészt a kamera köré összpontosulnak, és kifejezetten érdekes az egyik előzetesben az a jelenet, amin egy 20-35 milliméteres zoomolásra alkalmas lencse látható. Ez alapján többen is azt sejtik, hogy talán lesz már egy valódi zoomoptika is a fedélzeten, ami nem fixált gyújtótávval dolgozik. A másik videóban van utalás a vezeték nélküli gyorstöltésre, hogy a kamera kiemelkedő teljesítményére rossz fényviszonyoknál, és a lassított felvételek készítésére is. A Kirin 990 kapcsán már tudjuk, hogy ezen a téren jól dolgozik, és itt már először támogatott a 4K UHD esetén is a 60 FPS.

Ha már a Mate 30-nál tartunk, akkor arra az érdekes pletykára is ki kell térnünk, miszerint ez a széria a Google Play-szolgáltatások nélkül fog bevetésre kerülni. Ezt egyelőre még nem lehet biztosan kijelenteni, de egyre több forrás számolt be erről a napokban. Azt pontosan nem tudhatjuk, hogy miként néz majd ki az applikációk kínálata, ha a Google programjai nem lesznek előre telepítve, de az egészen biztos, hogy ennek a felhasználók nem örülnének. A Huawei rendelkezik saját alkalmazásbolttal, ahonnan sok appot el lehet érni, és a jövőben talán majd erre fog támaszkodni. És valószínűleg azt nem fogja megtiltani, hogy az emberek a vásárlást követően telepítsék a Google szoftvereit, csak ezek nem lesznek ott már az első bekapcsoláskor az eszközökön.

A Huawei azért dönthet úgy, hogy nem használja a Mate 30 esetében a Google Play Áruházat és minden egyéb Google által fejlesztett alkalmazást, mert a keresőóriást az Egyesült Államok sakkban tarthatja az amerikai fejlesztésű szoftverek bevetése miatt. Erre hivatkozva akár meg is tilthatná a vállalatnak az eszközök forgalmazását, ami elképesztően nagy csapást jelentene a Huawei számára. A Mate okostelefonok hatalmas népszerűségnek örvendenek, és minden bizonnyal komoly bevételt hoznak. Tehát amennyiben tényleg búcsút int az előre telepített Google applikációknak a vállalat, az megelőző jelleggel fog történni.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap