Hivatalos: Csak ősszel kerülhet a boltokba a hajtogatható Samsung mobil

A Galaxy Fold több hónapos csúszást követően érkezhet, és remélhetőleg ezúttal már nem lesz vele probléma.

Hivatalos: Csak ősszel kerülhet a boltokba a hajtogatható Samsung mobil

A Samsung sokáig nem beszélt arról, hogy mi a helyzet a Galaxy Folddal, hiszen ez egy nagyon kínos ügy lett a vállalat számára. Most viszont hivatalos közleményben tudatta az érdeklődőkkel, hogy előre láthatólag mikor fog a boltokba kerülni a termék, ami már a Mobil Világkongresszus előtt bemutatkozott.

A Samsung eredetileg április végén szerette volna a Galaxy Foldot forgalomba bocsájtani. És a tesztelők már a rajt előtt egy héttel kézhez kapták a mobilt, amiről 1-2 napon belül kiderült, hogy nagyon komoly problémákkal küzd, melyek miatt minimális használat után is tönkre mehet a kijelzője. Egyrészt volt a belső flexibilis megjelenítőjén egy olyan védőréteg, ami látszólag szimplán eltávolítható volt, de mint kiderült, igazából a szerkezet részét képezte volna. Másrészt olyan nyitott volt a zsanéroknál a burkolat, hogy képes volt rajta bejutni a por, ami így a pixelek meghibásodását okozhatta. És ezek csak olyan gondok voltak, amik pillanatok alatt jelentkeztek a felhasználói teszteken a maréknyi újságírónál.

Galéria megnyitása

Rögtön a negatív visszajelzéseket követően a Samsung még nem is akarta a rajtot elhalasztani, de aztán mégis inkább úgy határozott a dél-koreai alakulat, hogy visszavonulót fúj. Valószínűleg indokoltan szükség volt erre, mert a jelek szerint nem sikerült megfelelően első körben a konstrukció, pedig hosszú évek óta folyt a színfalak mögött a tervezése. Egészen eddig hivatalosan a Samsung semmilyen közleményt nem adott ki a hajtogatható okostelefonnal kapcsolatban, most viszont előállt a vállalat azzal az információval, hogy szeptemberben lesz a rajt. Szóval nagyjából 5 hónappal a tervezettnél később, de végre megjelenhet majd a Galaxy Fold. Mikor tavasszal az elhalasztás mellett döntött a Samsung, akkor valószínűleg még nem sokan sejtették, hogy csak ősszel futhat majd be a masina.

Galéria megnyitása

A mostani közleményében a Samsung kiemelte, hogy nagyon fontos számára az innováció, és hogy olyan fejlesztéseket tegyen le az asztalra, amelyeknek köszöntően a felhasználók olyan dolgokat érhetnek el, tehetnek meg, amikre korábban nem volt lehetőségük. A vállalat elmondta, hogy a Galaxy Foldnál néhány fontos változtatást kellett bevetni annak érdekében, hogy megfelelő termékké váljon. Ezek a módosítások a dizájnt és a konstrukciót is érintik. Az Infinity Flex Display felső védőrétege már kifut a panel pereméig és beér a keret alá, így senki nem fogja azt gondolni, hogy eltávolítható. A kulcsfontosságú zsanérnak a tetejére és az aljára is egy extra védelmet nyújtó „kupak” került, az Infinity Flex Display mögé pedig egy plusz fémkomponenst épített a vállalat, ami a megerősítésre szolgál. Végült csökkentve lett a rés a zsanéroknál, hogy a szennyeződés ne juthasson be egyszerűen.

Arra is rámutatott a Samsung, hogy a szoftveres szakemberek sem pihenéssel töltötték az elmúlt hónapokat, hanem megfeszített munkával még jobban optimalizálták a felhasználói élményt a hajtogatható dizájnhoz. Több applikáció és szolgáltatás fogja ezt megfelelően kihasználni a korábban beharangozottnál, ami különlegesebb összehatáshoz, jobb élményhez vezethet.

Galéria megnyitása

A Huawei egyébként már korábban nagyjából tisztában lehetett azzal, hogy mikor lehet a Galaxy Fold rajtja. A kínai alakulat még júniusban közölte, hogy a körülményekre való tekintettel inkább csak szeptemberben fogja a boltok polcaira tenni a Mate X-et. A cég azt mondta, hogy az ő termékével minden rendben van, de a biztonság kedvéért további teszteléseket iktat be, hogy a végtermék megfeleljen minden minőségi elvárásnak, ami a Huawei eszközöket jellemzi.

A Samsung Galaxy Fold megjelenésével kapcsolatos részletes információk a következő hetekben fognak napvilágot látni. Néhány pletyka szerint nagyon limitáltan lesz eleinte hozzáférhető az okostelefon, és csak az igazán fontos piacokra juthat majd belőle. Az ajánlott fogyasztói ára valószínűleg nem fog módosulni, 1980 dollárért lehet majd hozzájutni.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap