Hirai: A PS4 elsősorban játékkonzol

A Microsoft igencsak megosztó, televíziós funkciókat előtérbe helyező Xbox One leleplező műsora után, a Sony feje, Kaz Hirai kiállt a játékosok mellett.

Hirai: A PS4 elsősorban játékkonzol

A Microsoft igencsak megosztó, televíziós funkciókat előtérbe helyező Xbox One leleplező műsora után, a Sony feje, Kaz Hirai kiállt a játékosok mellett. A tegnapi D11 konferencián, amit a The Verge tudósított, a japán cég elnöke kihasználta az alkalmat, hogy beszédével maga mellé állítsa a core játékosokat.

Mint tudjátok, rengeteg kritika és kifigurázás áldozata volt az Xbox One amiatt, hogy a nem játékokkal kapcsolatos funkciókra fókuszált a leleplező showja. Hirai elmondása szerint az, hogy a PS4 a videojátékokra koncentrál, nagyon fontos befolyásoló tényező a korai befogadók szemében, akiket arról kell meggyőzni, hogy emellett a konzol mellett tegyék le nehezen megszerzett pénzüket.

"A legfontosabb dolog az, hogy egyetértsünk abban, hogy a PS4 egy kiváló videojáték konzol, ami vonzó minden játékos számára. Ha ezt a részt elmulasztjuk, akkor nem hiszem, hogy bármi esély van arra, hogy a kezdeti időszakban megalapozzuk a gép jövőjét. Ez a képlet működött minden konzolunk esetében, a PS3-at is beleértve."

Az interaktív tévénézés mellett azért az amerikai óriáscég is felhívta a figyelmet arra, hogy az E3-on már a játékok lesznek a műsor sztárjai. Az Xbox One indítását követő 12 hónapban 15 exkluzív címet hoznak ki, melyek közül 8 teljesen új franchise.

Ami pedig a PS4 nem játékokkal kapcsolatos funkcióit illeti, Hirai annyit mondott, hogy majd később bemutatják őket. A The Verge szerint hamarosan megcserélik a szereposztást és a Los Angeles-i expón a Sony rukkolhat elő egy hasonló bemutatóval, mint az MS. Mi erre nem vennénk mérget, hiszen igazi öngól lenne azok után, hogy most annyi embert maguk mellé állítottak. Szerintünk inkább még több külső fejlesztős játékot és indie címet hoznak majd el nekünk, amik mellett említést tesznek majd az egyéb funkciókról is.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward