Hamarosan megjelennek a Sifteo különleges kockái

A Sifteo egy új termékkel rukkolt elő, amely a táblajátékok szerelmeseit veszi célba, de ezen kívül oktatási, készségfejlesztő és egyéb célokra is kitűnően használható. A különlegességet a CES alkalmával már megcsodálhatták az érdeklődők, de piacra dobására még csak most került sor.

Hamarosan megjelennek a Sifteo különleges kockái

Nemsokára elrajtol a Sifteo kockája, amely a táblajátékok szerelmeseit veszi célba, de ezen kívül oktatási, készségfejlesztő és egyéb célokra is kitűnően használható. A különlegességet a CES alkalmával már megcsodálhatták az érdeklődők (be is zsebelt pár díjat), de piacra dobására még csak most került sor.

Az intelligens, kijelzővel is ellátott építőkockákból álló készlet a Sifteo Cubes nevet viseli. A rendszer több alkotóelemből áll, de ezek közül talán a legfontosabbak és a leglátványosabbak maguk a kis "építőkockák", amelyek tulajdonképpen különálló pici beágyazott számítógép konfigurációknak is tekinthetőek.

A másfél hüvelykes termékek színes kijelzőt alkalmaznak, amelynek tartalma az éppen aktuális játéknak vagy interakciónak megfelelően változik. A kockák elmozdításával, elforgatásával és döntésével különböző interakciók jöhetnek létre, amelyek játékok vagy tanulás alkalmával jutnak szerephez, sőt, a kockák azt is érzékelik, ha egymás mellé kerülnek és alkalmazástól függően erre más és más módon reagálnak. Maguk a kis eszközök ARM Cortex M3-as SoC egységet tartalmaznak és saját akkumulátorral is rendelkeznek, amely egyetlen töltéssel nagyjából négy órányi üzemidőt kínál. Az innovatív kockák néhány centiméteren belül egymással is tudnak kommunikálni, ehhez pedig saját vezeték nélküli protokollt használnak, amit szintén a Sifteo mérnökei fejlesztettek ki. A kockák az asztali-, vagy mobil számítógép konfigurációval vezeték nélküli kapcsolaton keresztül kommunikálnak, ehhez pedig egy pici USB 2.0-s vevőt használnak, így a hatótáv nagyjából hat méter.

A kockák megalkotását a különböző táblajátékok inspirálták - tetris, sudoku, stb... -, de ezeken kívül egyéb új alkalmazási területeken is bevethetőek a kis kockák: például kitűnően használhatóak oktatási célokra. A termékekkel szókirakó és egyéb innovatív alkalmazások segítségével fejleszthetik a gyerekek problémamegoldó képességét, gondolkodását és együttműködő képességüket is. A siker érdekében különböző oktató platformok állnak rendelkezésre, amelyek más és más készségeket fejlesztenek.

 

A gyártó illetékesei szerint a puzzle rajongók is élénken érdeklődnek a termék iránt, viszont a platform árát tekintve könnyen lehet, hogy az érdeklődésből nem lesz vásárlás - legalábbis a legtöbb esetben. Egy-egy csomagban három Sifteo Cube található, amelyekhez egy töltőállomás, és egy USB 2.0-s vevőegység is tartozik - utóbbival a PC-hez kapcsolhatjuk az innovatív platformot. A csomagért 149 dollárt kell letenni az asztalra, valamint minden további Sifteo kockáért 45 dollárt kérnek el. A platformhoz alkalmazások is megvásárolhatóak, amelyekkel kiaknázhatjuk az ötletes újításban rejlő lehetőségeket:  egy-egy alkalmazás vagy játék letöltése 5 dollárba kerül.

 

Az Amerikai Egyesült Államok és Kanada területén már előrendelhető a Sifteo innovatív platformja. A csomaghoz tartozik egy Sifteo Creativity Kit is, amellyel saját játékokat és alkalmazásokat készíthetünk, mindezt úgy, hogy programozói képességekre egyáltalán nincs szükség, hála az egyszerű és letisztult felhasználói kezelőfelületnek.

A Sifteo illetékesei már külső programozókkal is együttműködnek, akik a platformra számos érdekes játékot és alkalmazást írnak. A Sifteo újdonságának szállítása szeptemberben kezdődik meg, de előrendeléseket már most is fogadnak. Az egyelőre nem tudható, hogy a többi országban mikor válik elérhetővé az ötletes kis platform, de ez valószínűleg attól függ majd, hogy az újítás fogadtatása pozitív lesz-e. 

 

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward