Hamarosan megérkeznek a felhős free-to-play játékok Facebookra

Nem kívánnak forradalmat indítani a konzolok ellen

Hamarosan megérkeznek a felhős free-to-play játékok Facebookra

A Facebook Gaming applikáció relatíve új kreálmány az okostelefonokon, a célja pedig az, hogy a játékosok kedvében járva kínáljon egy helyen videojátékos tartalmakat. Nem csak a játék streamereknek nyújt egységes platformot, de különböző minijátékokat is futtathatunk az alkalmazásból, legalábbis Androidon.

Hamarosan viszont Androidon és PC-n is tovább bővül a szolgáltatás, hiszen a Google Stadiához, Game Pass Ultimate-hez, Amazon Lunához, GeForce Now-hoz stb. hasonlóan a Facebook Gaming is rendelkezni fog felhőjáték funkcióval.

Galéria megnyitása

A Facebook részéről Jason Rubin, a Facebook of Play vezetője részéről érkezett egy hosszabb és részletesebb bejelentés a funkció érkezését illetően. Ebben nagyon érdekes módon világítja meg a felhőn keresztüli játékszolgáltatást és igyekszik a realitás talaján maradni, illetve helyén kezelni a technológiát, ezt pedig 5 pontba szedte össze.

  1. Mint írja, hisznek a cloud gaming hosszútávú jövőjében, de nem céljuk senkit sem lenyűgözni az adatközpontjaikkal, a tömörítési algoritmusaikkal, a felbontással és az FPS számmal. Szerinte a felhő játéknak még nagy utat kell megtennie és végig a realitás mentén kell hozzáállni a technológiához.
  2. Nem kívánják leváltani a kedvenc játékeszközünket. Ők maguk is szeretik a PC és a konzolon játékokat, szerintük a felhő csak kiegészíti ezeket. Szerintük egyszerűen csak néha jó azonnal a játékba kerülni.
  3. Nem vállalják túl magukat, kicsiben kezdik és folyamatosan fejlesztik a szolgáltatást. Kezdetben csak free-to-play játékok lesznek, majd később mindenféle cím is jöhet a platformra. Egyelőre viszont minden ingyenes.
  4. Nem pörögnek rá a felhőjáték elkülönítésére. Nem fognak majd kontrollereket kínálni, nem kell majd külön hardver sem. Nem lesznek erőltetve az appon belül sem ezek a lehetőségek. Minden játékuk natívan lesz játszható telefonon és böngészőből egérrel és billentyűzettel.
  5. Nincs iOS start. Az Apple továbbra sem túl elfogadó a rivális játékszolgáltatókkal szemben. Bár megpróbálhatnák megkerülni a böngészős megoldással, szerintük nem lenne ugyanaz az élmény.

Az első működő játékok a következők:

  • Asphalt 9: Legends - Gameloft
  • Mobile Legends: Adventure - Moonton
  • PGA TOUR Golf Shootout - Concrete Software, Inc.
  • Solitaire: Arthur’s Tale - Qublix Games
  • WWE SuperCard - 2K

A későbbiekben több és másféle játékok is érkezhetnek majd. Elmondásuk szerint fontos, hogy egyelőre a késést toleráló játékokkal kezdjék. Bevezetik a játékos profilt, vagyis a Facebookhoz kötött, de a valós profilunktól elszeparált játékosnévvel, avatarral és barátlistával rendelkezhetünk. Ezek mellett a telepített változatú játékok és a Facebook Gaming játékok között cross-save funkció áll majd rendelkezésre.

Galéria megnyitása

A szolgáltatás a játékos cégek marketingesei számára is nagy segítséget fog tudni nyújtani a jövőben. Hamarosan a játék reklámok amikor megjelennek a felhasználók üzenőfalán, akkor nem egyszerűen egy letöltési linket fognak kínálni, hanem lehetőséget arra, hogy azonnal beleugorhasson a játékos kipróbálni a reklámozott címet.

A Facebook Gaming felhő szolgáltatása az amerikai kontinensen indult el először, Európában még várat magára.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap