Külön alkalmazást kapott a Facebook Gaming

Külön alkalmazást kapott a Facebook Gaming

A YouTube nagyon sokáig nem vette komolyan a videojátékos közegben legnagyobb ellenfelét, a Twitch.tv-t (korábban Justin.tv) és jól megvolt a saját kis trónján. Azon kívül, hogy valós és valótlan szerzői jogi követeléseivel zaklatta a tartalomkészítőket, az élő adás funkció is hosszú ideig hiányzott a platformról.

Ahogy viszont javultak a világ netkapcsolati sebességei, úgy tűnt el hirtelen a YouTube megkérdőjelezhetetlen előnye és gyűrte le a Twitch.tv a hatalmas nézőszámaival. A Twitch-et bár próbálták, de nem sikerült megvásárolniuk, az az Amazon kezére került. Válaszként megszületett a YouTube Gaming platform, de ez már egy elég késői próbálkozás volt, ami viszonylag hamar el is bukott. Ennek ellenére a Microsoft és a Facebook is ráfeküdt a témára, de kicsit komolyabban is veszik a versenyt. Míg az előbbi a Mixerre vásárol meg magának streamer sztárokat, addig az utóbbi a Facebook Gamingre szerződtet nagyon komoly fizetésért videósokat.

A Facebook alkalmazásban pár hónapon keresztül kiemelt helyet is kapott a Gaming fül, de a szociális hálózat fejlesztői inkább egy külön alkalmazásba szeretnék terelni az embereket, ez pedig nem meglepő módon Facebook Gamingre hallgat. Egyelőre Androidra, de később iOS-re is elérhető lesz.  Az applikációt eredetileg júniusi indítással tervezték, de úgy látják, hogy a karanténban töltött napokban nagyot nőtt a videojátékokra való érdeklődés, ezért előrébb hozták a megjelenést és már ki is próbálható.

Az alkalmazásban egyelőre nem lesznek hirdetések, a nézők csillagokkal fizethetnek a streamernek. Ezen kívül inkább a tartalomfogyasztás ösztönzésére mentek rá a készítők, de beépített funkcióinak hála a mobiljátékok streamelése se jelent problémát. Sőt, a korábbi Messenger játékok is átkerültek erre a platformra, szóval akár letöltés nélkül is játszhatunk különböző mini Facebook játékkal.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap