Hamarosan jöhetnek a kínai 3D NAND Flash lapkákkal szerelt SSD-k

Az YMTC egyre több vállalattal lép partnerkapcsolatba, ami arra utal, rövidesen megkezdődhet a vállalat lapkáival szerelt SSD meghajtók gyártása és forgalmazása.

Hamarosan jöhetnek a kínai 3D NAND Flash lapkákkal szerelt SSD-k

Kína egyre nagyobb figyelmet fordít arra, hogy az országon belüli félvezetőipari igényeket saját gyártókkal elégítse ki. Ennek a törekvésnek része az YMTC is, amely nemrégiben jelentette be, hogy elkészült 128 cellarétegből álló 3D NAND Flash lapkáinak fejlesztésével. A lapkák a legfrissebb információk alapján nem csak a kínai vásárlók és vállalatok számára lehetnek fontosak, hanem a globális piac számára is: az YMTC éppen azon munkálkodik, hogy kapcsolatokat építsen ki a piacon, amelyeken keresztül meghódíthatja az egyes piacokat a saját 3D NAND Flash chipjei köré épülő SSD meghajtókkal és kártyákkal.

A DigiTimes szerint eddig már több partnert is szerzett a Yangtze Memory Technologies Co. LTD, amelyek között egyebek mellett az SSD vezérlőket gyártó Silicon Motion, a Lexar, valamint az SSD meghajtókat kínáló Adata egyaránt jelen van. A kör nemrégiben egy újabb fontos piaci szereplővel bővült, ugyanis a Phison bejelentette, teljes termékcsaládja támogatja az YMTC memórialapkáit, ami igen nagy jelentőséggel bír, hiszen így még több lehetősége lesz a kínai vállalatnak a piaci igények kiszolgálására.

Galéria megnyitásaA Phison SSD vezérlőkkel és az YMTC memórialapkáival felszerelt termékek első körben a konzumer szegmensben kaphatnak helyet, csak úgy, ahogy a Silicon Motion és az ADATA kínai lapkákkal ellátott megoldásai is. Később természetesen a beágyazott rendszerek, illetve az üzleti adattárolók szegmensébe is beszivároghatnak az YMTC memórialapkákkal rendelkező adattárolók, vagyis a konzumer szegmens csak egy – igen fontos – ugródeszkának tekinthető.

Az YMTC egyébként egy ideig lemaradásban volt az SSD piaci szereplőkkel szemben, így az elsődleges szempont az volt, hogy a technológiai hátrányt leküzdjék: a 64 cellaréteggel rendelkező lapkák után nem a 96, hanem rögtön a 128 cellaréteggel ellátott chipek fejlesztését kezdték meg, amelyek már az Xtacking 2.0 technológia köré épülne, ahogy arról korábbi hírünkben már beszámoltunk.

Az új memórialapkák papíron jónak tűnnek, ám az majd csak később derül ki, mennyire lesznek sikeresek a piacon, ugyanis a jó paraméterek mellé kedvező árazásra is szükség van ahhoz, hogy a vállalat érvényesülni tudjon a piacon, valamint az is fontos szempont, hogy kellő mennyiségű SSD gyártó partnert kell maga mellé állítania, ha nagyobb mennyiségben szeretné értékesíteni lapkáit. Nincs kizárva, hogy a közeljövőben egyre több vállalat jelenti be, építeni fog SSD meghajtókat az YMTC 3D NAND Flash chipjei köré – amennyiben így lesz, arról természetesen beszámolunk.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap