Kínai 3D NAND Flash lapkákat használhat a Lexar

Az YMTC friss fejlesztései a Lexar egyes termékeiben tűnhetnek fel.

Kínai 3D NAND Flash lapkákat használhat a Lexar

A kínai Yangtze Memory Technologies Co a napokban jelentette be, hogy elkészültek legújabb, 128 cellaréteggel rendelkező 3D NAND Flash memórialapkái, amelyek az Xtacking 2.0-s architektúrát használják, így akár 1,6 Gbps-os adatátviteli sávszélesség elérésére is képesek, üzemi feszültségük közben 1,2 V. A 3D QLC NAND Flash alapú X2-6070-es lapka az iparág legnagyobb adattároló kapacitását nyújtja a maga 1,33 Tb-es értékével, de vele együtt egy X2-9060-as megoldás is érkezett, amely 3D TLC NAND alapokon nyugszik és 512 Gb-es kapacitással bír – mindketten CTF, azaz töltéscsapdás technológiát használnak.

Galéria megnyitásaA friss hírek szerint a 3D TLC alapokon nyugvó változat, vagyis az X2-9060-as lapka már helyet is kapott a Lexar egyik termékének fedélzetén, ami nem más, mint egy nCARD típusú memóriakártya. Az nCARD egy új memóriakártya-formátum, amely 45%-kal kisebb, mint egy microSD memóriakártya, mégis kellően gyors, hiszen akár 90 MB/s-os folyamatos olvasási- és 70 MB/s-os folyamatos írási tempó elérésére képes, természetesen a benne található lapkáktól függően. Az nCARD formátumot a Huawei már használja, amely tulajdonképpen a Nano SIM kártyával azonos mérettel bír.

A Lexar 2017-ig a Micron tulajdonába tartozott, ám 2017 folyamán egy kínai elektronikai konglomerátum, a Longsys vásárolta fel. Úgy tűnik, a nyugati piacokon népszerű márkával meg is kezdi térhódítását a kínai 3D NAND Flash lapkák gyártója, az YMTC, ugyanis az EXPreview munkatársai szerint a felek között korábban már megállapodás született abban, hogy a Lexar az YMTC lapkáit használja különböző termékeiben. Ezek a lapkák első körben a fentebb említett nCARD memóriakártyákban kaphatnak helyet, amelyek 64 GB-os, 128 GB-os és 256 GB-os adattároló kapacitással érkeznek.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap