Hamarosan jöhetnek a 20 Gbps-os USB kapcsolatot használó külső SSD-k

Az USB 3.2 Gen2x2 kapcsolatot használó termékek akár 1300 MB/s-os adatátviteli sebességek elérésére is képesek lesznek.

Hamarosan jöhetnek a 20 Gbps-os USB kapcsolatot használó külső SSD-k

A Phison egy különleges vezérlőt készített, ami a következő generációs külső SSD meghajtók számára jöhet jól, hiszen egy USB 3.2-es szabványú megoldásról van szó, amit jelenleg USB 3.2 Gen2x2 névvel illethetünk. Hogy ez az elnevezés az érkező USB 4.0-s szabvány után is érvényben marad-e? Ez egyelőre rejtély, de némi egyszerűsítés egészen biztosan ráférne a nevezéktanra.

Galéria megnyitása Fotó: AnandTech A 20 Gbps-os maximális adatátviteli sávszélességgel dolgozó vezérlő a PS2251-17 típusjelzést viseli, a vele felszerelt külső SSD-k pedig 1300 MB/s körüli adatátviteli sebességek elérésére lesznek képesek, ami érezhető előrelépés lesz az aktuális USB 3.2 Gen2 alapú megoldásokhoz képest, amelyeket eddig USB 3.1 Gen2 névvel illethettünk. Mivel az USB 3.2-es szabvány lényege, hogy két darab 10 Gbps-os adatsávot von össze, amit csak és kizárólag USB-C alapon tud megtenni, így az új külső SSD-k használatához USB 3.2 Gen2x2 Type-C portra lesz szükség. A visszamenőleges kompatibilitás persze biztosított, ám a „lassabb szabványok mellett” csökken az elérhető adatátviteli sávszélesség is.

Az új vezérlő két darab NAND csatornával dolgozik, amelyekre minden modern NAND Flash memórialapka kapcsolódhat, beleértve a 3D TLC és a 3D QLC alapú megoldásokat is.

A támogatott NAND Flash csatolók között a Toggle 3.0 és az ONFI 4.0 egyaránt szerepel, de ezeken felül 4. generációs LDPC motor, RAID alapú ECC motor, SmartZIP technológia, az AES256 adattitkosítás támogatása és egyéb megoldások is jelen vannak a repertoárban.

Az 1300 MB/s-os maximális folyamatos olvasási és írási sebesség mellé akár 200 000 IOPS-os véletlenszerű olvasási és írási teljesítmény is társulhat – a tényleges teljesítmény igazából attól függ majd, milyen NAND Flash lapkákat alkalmaz az adott gyártó. Az egychipes megoldás várhatóan a negyedik negyedév folyamán válik elérhetővé a partnerek számára, így a köré épülő termékek valamikor 2020 folyamán jelenhetnek meg kereskedelmi forgalomban

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap