Gyorsulást hoz a 18.9.2-es AMD Adrenalin driver

Alig egy hete érkezett meg az első, 18.9.1-es verziószámú driver, máris itt az újabb, gyorsulást is hozó kiadás.

Gyorsulást hoz a 18.9.2-es AMD Adrenalin driver

Az AMD fejlesztőcsapata elkészült a második szeptemberi Radeon Software Adrenalin Edition szoftvercsomaggal, amely a 18.9.2-es verziószámot viseli, WHQL aláírással nem rendelkezik, béta státuszú szoftverről van szó. Az új eszközillesztő szoftvernek köszönhetően gyorsulásra számíthatnak a Radeon RX Vega 64 videokártyák tulajdonosai, ugyanis az optimalizációk jóvoltából sikerült elérni néhány százaléknyi teljesítménynövekedést.

Gyorsulások és hibajavítások Radeon RX Vega 64-es videokártyákhoz

Ennek köszönhetően az F1 2018 esetében az augusztusi 18.8.2-es driverhez képest akár 3%-os gyorsulás is elérhető 2560 x 1440 pixeles felbontás mellett. A Fortnite játékosok 1920 x 1080 pixeles felbontás esetén akár 5%-kal jobb teljesítményre is számíthatnak, természetesen ugyancsak a 18.8.2-es driverhez képest. A Shadow of the Tomb Raider akár 4%-kal gyorsulhat 2560 x 1440 pixeles felbontás esetén, ugyanúgy a 18.8.2-es driverhez képest. A legnagyobb gyorsulást a Star Control: Origins alatt érhetjük el, hiszen itt 3840 x 2160 pixeles felbontásnál akár 17%-kal gyorsabban futhat a játék.

Galéria megnyitása

A Radeon RX Vega 64-es videokártyákat érintő gyorsulások mellett egy hibajavítás is helyet kapott a fedélzetén, így Star Control: Origins alatt nem kell többé a felhő textúrák hibás megjelenítésétől tartani. A hibajavításokon felül sajnos néhány ismert, de még javításra váró kellemetlenségről is említést kell tennünk, amelyekről az alábbi felsorolás ad bővebb tájékoztatást.

Ismert, de még javításra váró hibák

  • Azoknál a RYZEN processzorral és Radeon VEGA videokártyával szerelt rendszereknél, amelyeknél újabb driverről régebbire szeretne visszatérni a felhasználó, előfordul, hogy a telepítés során feketére vált a kijelző. Ezt a hibát a Radeon Software tiszta telepítésével lehet megelőzni.
  • A Radeon RX Vega sorozatú videokártyáknál előfordul, hogy üresjáratban ketyegő rendszernél az elvárhatónál magasabban szinten ragad a memória-órajel.
  • A 16 vagy ennél több processzormaggal rendelkező központi egységek mellett előfordul, hogy ha a 18.8.1-esnél régebbi Radeon Software-ről szeretnénk újabb változatra váltani, akkor a telepítés során véletlenszerűen újraindul a rendszer. Ezt a hibát is a Radeon Software tiszta telepítésével lehet megoldani.

Támogatott hardverek és elérhetőség

A 18.9.2-es béta driver a Radeon HD 7700/7700M sorozat tagjaitól felfelé minden újabb asztali és mobil Radeon videokártyát támogat, de fontos megjegyezni, hogy az R9 Fury sorozattól felfelé csak 64-bites driver áll rendelkezésre a Windows 7 SP1-es és Windows 10-es operációs rendszerekhez. A drivert rendszergazdai jogosultságokkal kell telepíteni, Apple BootCamp alapú konfigurációkhoz azonban nem használható. A driver letöltéséhez, illetve a dokumentáció megtekintéséhez ide kell ellátogatni.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap