Google: Továbbra is korlátlanul használható a Meet

A vállalat eredetileg október elején leszabályozta volna a megengedett hívások hosszát, de végül kitolta a határidőt.

Google: Továbbra is korlátlanul használható a Meet

A kapcsolattartás nagyon fontos, és erre pedig érdemes a Meet szolgáltatást használni, emelte ki a Google. A vállalat a globális járvány első hulláma során döntött úgy, hogy mindenki számára elérhetővé teszi a Meetet. Ez nem volt egy könnyű lépés a számára, korábban ugyanis a szolgáltatás jó bevételi forrásnak számított.

Önszántából a keresőóriás valószínűleg nem tette volna a Google Meetet elérhetővé minden Gmail felhasználó számára, de mivel a Zoom és más videokonferenciákra szakosodott szoftverek óriási lendületet vettek, valamit lépnie kellett a vállalatnak. Mire a Google Meet nagyjából szabadon használható lett, már sokan kezdtek valamilyen rivális megoldást használni, ezért a Google a folyamatos fejlesztésekkel próbálja magára felhívni a figyelmet.

Galéria megnyitása

Néhány napja számolhattunk be arról, hogy a szolgáltatás már biztosítani fog zajszűrési lehetőséget is, ami az emberek hangján túl mindenféle zavaró hangot jó hatékonysággal számol fel valós időben. Most pedig arról adott hírt a Google, hogy a korábban tervezett híváskorlátozást mégsem vezeti be.

Eredetileg úgy volt, hogy szinte korlátlanul lehet hívásban lenni, de október elsejétől kezdve jön a szigorítás, és legfeljebb egy órában limitálja a Google a beszélgetések hosszát. Viszont amikor a vállalat ezt néhány hónapja bejelentette, akkor még nem lehetett tudni, hogy milyen lesz a helyzet ősszel a világjárvány szempontjából. Most azonban már tisztán látjuk, hogy a második hullám megérkezett, és talán a vártnál is jelentősebb károkat fog okozni.

A jelenlegi helyzet tükrében a Google úgy határozott, hogy marad a korlátlanság, ami persze nem valóban teljesen korlátlan hívási lehetőséget jelent, hanem 24 órát. Tehát egy nap után egészen biztos, hogy minden Google Meet hívás meg fog szakadni, de emiatt aligha fájhat az emberek feje, az egy órás korlát viszont már biztosan lett volna, akit zavarna. Persze az 1 óra elteltével is újra lehet hívni a partnert, tehát ez sem egy túlzottan kemény megkötés lesz a Google részéről. Most úgy fest, hogy a korlátlan ingyenes használat 2021. március 31-ig marad érvényben.

Kiemelte a Google, hogy amikor fejlesztették a Meetet, akkor arra törekedtek, hogy egy rendkívül megbízhatóan üzemel, biztonságos szolgáltatást készítsenek, amit az üzleti partnerek hatékonyan tudnak használni a munkájuk során. De most már ez mindenkinek elérhető gyakorlatilag, miközben az eredeti értékeiből semmit nem veszített, sőt, fejlődött. Legutóbb ugyebár egy hatékony zajszűrést kapott, de egyéb újításokkal is gazdagodott, például már közvetlenül használható a Gmail felületéről.

Külön kiemelte a Google, hogy támogatja már a Meet a kép a képben használatot, így lehet közösen filmezni, és a Nest Hub Max eszközről is elérhető a szolgáltatás. Ha rumlis a háttér, akkor sem kell magát zavartatnia az embernek, ugyanis egy érintéssel el lehet a hátteret homályosítani, és már akár játszani is lehet csoportos videohívásokban a barátokkal, kihasználva a Google kollaborációs munkára tervezett eszközeit.

Galéria megnyitása

Az ünnepek érkezésével a Google további újítások bevetésére készül, és az oktatásból is szeretne még nagyobb részt vállalni, szóval ilyen téren is lehet számítani fejlesztésekre. Az utóbbi időben már az érződik, hogy a Google Meet akár a Duo helyét is átveheti hosszabb távon.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap