Shop menü

GALAX GEFORCE RTX 4090 HOF EXTRÉM TUNING: 3,7 GHZ-EN KETYEGŐ GPU, ÚJ VILÁGREKORDOK

Az új videokártyát a jelek szerint több tuningmester is megkapta, éppen ezért elkezdtek szivárogni az új eredmények, amelyek egyben új világrekordoknak is tekinthetőek.
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Galax GeForce RTX 4090 HoF extrém tuning: 3,7 GHz-en ketyegő GPU, új világrekordok

A GeForce RTX 4090-es sorozat eddigi leggyorsabb tagjáról, a Galax által tervezett és készített Galax GeForce RTX 4090 HoF modellről éppen nemrégiben számoltunk be. Ez a videokártya 1000 W-os maximális TDP keretével és két darab 12VHPWR tápcsatlakozójával kifejezetten az extrém tuningosokat veszi célba, akik a jelek szerint már meg is kapták a terméket tesztelésre, illetve arra, hogy segítségével új világrekordokat állítsanak be a különböző GPU alapú tesztekben. Rauf jóvoltából nemrégiben megcsodálhattuk a hűtő nélküli nyomtatott áramköri lapot, OGS jóvoltából pedig most betekintést nyerhetünk abba, milyen órajelek elérésére képes az újdonság, ha szakértő kezek közé kerül, és megfelelő mennyiségű folyékony nitrogént öntögetnek a rajta elhelyezett párologtató hengerbe.

Galéria megnyitása

A 28+4 tápfázissal ellátott videokártyával kapcsolatban korábbi hírünkben azt állítottuk, hogy ez a kártya egy igazi bestia, és a friss eredmények ezt alá is támasztják. OGS egészen 3705 MHz-es GPU órajelig jutott az extrém, folyékony nitrogént is alkalmazó tuning alkalmával, ami igen komoly eredménynek tekinthető. A magas órajelnek meg is lett az eredménye, sikerült rögtön két korábbi világrekordot is megdönteni.

Galéria megnyitása

Az egyik a számítási teljesítményre alapozó GPUPI Benchmark alatt született, ami része a HWBOT hivatalos versenyének, így természetesen nem maradhatott ki a sorból, a pontok mindig jól jönnek egy-egy értékelhető eredmény alkalmával. A melléket GPU-Z ablak alapján a GPU Boost átlag-órajel 2520 MHz-ről egészen 3345 MHz-ig emelkedett, ami 825 MHz-es tuningot jelent, míg a tényleges boost órajel 1185 MHz-cel volt magasabb a referencia értéknél, hiszen 3705 MHz-ről beszélünk. A hitelesített eredmény itt található.

Galéria megnyitása

A másik teszt, ami alatt sikerült új világrekordot beállítani, az a 3DMark Port Royal benchmark, ami már jóval GPU-intenzívebb terhelésnek tekinthető. A magasabb terhelés miatt nem is sikerült 3705 MHz-en stabilan futtatni a szoftvert, de a 3570 MHz-es végső órajel is igen szép eredménynek tekinthető. Ezen az órajelen 31096 pont jött össze, azaz több mint 1000 ponttal sikerült felülmúlni a korábbi csúcstartó eredményt.

A Galax GeForce RTX 4090 HoF a jelek szerint egy igazán jó tuningpotenciállal rendelkező videokártya, ami jelenleg a leggyorsabbnak minősül az egyedi felépítéssel érkező GeForce RTX 4090-es videokártyák között. Mivel az EVGA már hátat fordított az Nvidiának, illetve a teljes videokártya-piacnak, sajnos K|NGP|N sorozatú extrém tuningkártyák érkezésére már nem számíthatunk, pedig érdekes lett volna látni, mit tudnak kihozni az Nvidia aktuális csúcskártyájából az EVGA mérnökei a tuningmesterrel, Vince „K|NGP|N” Lucido-val együttműködve. Szomorú, de ez van.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére