Shop menü

A GALAX KÜLÖNLEGES GEFORCE RTX 4090-ESE 1000 W-OS TDP KERETTEL ÉRKEZHET

Ez a legkomolyabb tápellátással rendelkező GeForce RTX 4090-es videokártya az eddig látott modellek közül.
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
A Galax különleges GeForce RTX 4090-ese 1000 W-os TDP kerettel érkezhet

A GeForce RTX 4090-es videokártyák között már szép számmal találhatóak tuningolt modellek, amelyek a gyári 450 W-os TDP keretet némileg túllépik: az eddig látott maximum 630 W volt. A Galax műhelyében készül egy új megoldás, ami a Hall of Fame sorozatot erősíti, ennek nyomtatott áramköri lapját éppen nemrégiben sikerült lencsevégre kapni. A Galax GeForce RTX 4090 HoF minden eddiginél komolyabb tápellátást biztosít majd az AD102-300-as GPU, illetve a 24 GB-nyi GDDR6X fedélzeti memória számára, ugyanis a komponenseket nem egy, hanem két darab 12VHPWR tápcsatlakozón keresztül szolgálja ki a rendszer. Remélhetőleg addigra az is kiderül, mért olvadoznak az új tápcsatlakozók, ellenkező esetben itt dupla veszélyt jelenthet a dizájn.

A fehér nyomtatott áramköri lappal rendelkező videokártya fotói a NordicHardware munkatársaitól származnak, akik egy neves svéd tuningmestertől jutottak hozzájuk. A globális HWBot ranglistán az előkelő ötödik helyet elfoglaló Rauf szokás szerint tesztelésre és véleményezésre kapta meg az érkező videokártya nyomtatott áramköri lapját, ez  a hírek szerint régóta  bevett gyakorlat a Galax esetében.

Galéria megnyitása

A tuningmester fotói alapján kiderül, hogy A Galax GeForce RTX 4090 HoF egy igazi bestia lesz, amivel jó eséllyel szinte minden jelenlegi GPU világrekord megdönthető lesz, erről egy rendkívül combos tápellátás gondoskodik majd. A GPU számára 28 tápfázist alakítottak ki, míg a GDDR6X VRAM 4 tápfázissal rendelkezik. Ilyen megoldást eddig még a Galax kínálatában sem igazán láthattunk, ugyanis a korábbi csúcskártyájuk, a Galax GeForce RTX 3090 Ti HoF is „csak” 24+4 tápfázist használó tápellátással rendelkezett.

Mivel csúcskategóriás videokártyáról van szó, ami főként extrém tuningosok számára készül, természetesen nem hiányzik a fedélzetről az OC gomb, ami a folyékony nitrogén alapú hűtéshez passzoló BIOS aktiválásáról gondoskodik, valamint a feszültségmérő pontokat sem spórolják le a termékről.

A Galax különlegessége egyelőre még készül, de a nyomtatott áramköri lapokat már szétküldhették az extrém tuningosok között, véleményezzék és teszteljék a dizájnt, közben pedig már készítik a hozzá passzoló gyári hűtést is a háttérben. Utóbbire persze nem nagyon lesz szükség extrém tuning alkalmával, akkor ugyanis folyékony nitrogénnel töltött párologtató henger kerül a GPU és a VRAM fölé.

Az egyelőre nem derült ki, hogy az új videokártya pontosan mikor jelenhet meg kereskedelmi forgalomban, valamint várható ajánlott végfelhasználói áráról sem hullott még le a lepel.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére