Shop menü

FÜGGETLEN FEJLESZTÉS ÁLL A XIAOMI 200 W-OS TÖLTÉSE MÖGÖTT

A Hyper Charge valójában a NuVolta technológiáját használja, ami jelenleg egyedülálló.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Független fejlesztés áll a Xiaomi 200 W-os töltése mögött

A Xiaomi sokáig nem tudta felvenni a versenyt a gyorstöltés terén az Oppo fejlesztéseivel, de ez mostanra megváltozott. A vállalat nagyon jó megoldásokkal rukkolt elő, tavaly átlépt a 100 wattos álomhatárt, és mostanra a 200 wattos cél elérése is karnyújtásnyira van. De most egy ágazati forrás rámutatott arra, hogy emögött már nem a Xiaomi tudása áll.

Május végén közölt a Xiaomi egy olyan videót, amin az látható, hogy egy Mi 11 Pro okostelefont 200 wattos teljesítménnyel tölt egy egyedi rendszer. És a felvétel tanúsága szerint ezzel az eljárással mindössze 8 perc alatt feltölthető egy 4000 milliamperes kapacitású akkumulátor teljesen lemerült állapotból.

Galéria megnyitása

Túl sok részletet erről nem árult el a vállalat, de nem sokkal a brutális gyorstöltés után még kitért arra, hogy ez az eljárás nem fogja a telepet sem túlzott mértékben károsítani. Sokan félnek attól, hogy egy ilyen teljesítményű töltés elképesztően megviseli az akkumulátort, de a Xiaomi szerint nincs így. A cég előrejelzése alapján egy átlagos, 5000 milliamperes telep 800 töltési ciklus után is csak a kapacitása 20 százalékát veszíti el. Ez pedig még mindennapos töltés esetén is több mint két évet jelent.

A napokban pedig újabb információ derült ki a Xiaomi Hyper Charge fantázianevű eljárásról. Mégpedig az, hogy igazából ez egy másik cégnek a fejlesztése. Valójában nem a Xiaomi mérnökei alkották meg a fejlesztés alapjait, hanem a NuVolta Technologies. Bár nem annyira ismert a cég neve, a töltési megoldások terén hosszú ideje élen jár, és többször is alkotott már különleges megoldásokat.

Galéria megnyitása

A NuVolta NU2205 chip dolgozik az átalakított Xiaomi Mi 11 Próban, méghozzá párban. Ez az iparág eddig legnagyobb töltési teljesítményt biztosító önálló lapkája, éppen 100 watt elérésére képes, szóval ebből található kettő a Xiaomi Hyper Charge mögött. Kétcellás felépítésű akkumulátort használt fel a vállalat a fejleszés során, hogy a kettő darab NU2205 lapka képes legyen együttesen elérni a 200 wattos töltési teljesítményt.

Teljesen egyedülálló jelenleg a NuVolta által kínált NU2205 chip, és mivel a fejlesztőnek biztosan az lesz az érdeke, hogy ezt minél több termékbe eljuttassa, szinte biztosak lehetünk abban, hogy belátható időn belül megvalósul majd a 200 wattal tölthető okostelefon. Azt nem tudni, hogy a NuVolta milyen megállapodást köthetett a Xiaomi-val, de nem zárható ki annak az esélye, hogy kizárólag a Xioaminak szállítja majd ezt a lapkát. De azért mi bízunk abban, hogy nem így lesz, és más gyártók készülékeinél is számíthatunk majd erre.

Galéria megnyitása

Mivel az elmúlt években az akkumulátortechnológiák jelentős fejlődést nem mutattak, ezért a gyorstöltéseknek az egyre magasabb szintre emelése került előtérbe, ennek az eredményeként jött létre a 200 wattos eljárás, ami éppen tízszer nagyobb teljesítményű, mint ami az iPhone 12-nél támogatott. Jól látszik, hogy ebben a szegmensben még hatalmas a potenciál.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére