Videón a Xiaomi 200 W-os töltése – 8 perc a teljes feltöltés

A Xiaomi elképesztő iramban fejleszti a gyorstöltést, még 120 wattos vezeték nélküli eljárást is villantott.

Videón a Xiaomi 200 W-os töltése – 8 perc a teljes feltöltés

Tavaly már piacra dobott olyan okostelefont a Xiaomi, amit 120 wattos teljesítménnyel lehetett tölteni. Az elmúlt hónapokban voltak olyan pletykák, hogy jöhet a következő lépcsőfok, és már a 200 watt is elérhető. Most pedig ez tényleg megjelent, legalábbis egy videó erejéig, amit maga a cég osztott meg.

Már a 120 watt körüli gyorstöltések is szédületesen gyorsak ahhoz képest, amit az emberek megszokhattak korábban, de a 200 wattos teljesítményű eljárás bőven túlszárnyalja az eddig látott összes megoldást. Világrekord töltési időről beszélt a Xiaomi az újítás kapcsán. A bemutató során egy 4000 milliamperórás kapacitású akkumulátort 8 perc alatt sikerült teljesen feltölteni lemerült állapotból. Ez egészen döbbenetes eredmény.

Bár úgy gondolnánk, hogy ilyen tempót már csak úgy lehet elérni, ha végig egyenletesen nagy tempóval történik a töltés, de valójában nincs így. Ugyanúgy lassul a töltés végénél, csak még akkor is piszkosul gyors. A videóból kiderül, hogy mindössze 44 másodperc alatt 10%-ra tölt a lemerült masina, 3 perccel később pedig már az 50 százalékos szinten túl jár. Éppen 6 perc kell ahhoz, hogy a 80% meglegyen, és a nyolcadik perc elérése előtt egy hajszállal megvan már a teljes töltöttség is. Az új eljárás a Hyper Charge néven fut – már a fantázianevek ragozása is egyre nehezebbé válik ezen a szinten.

Galéria megnyitása

Sajnos nem részletezte a Xiaomi, hogy milyen módon tudta megoldani ezt a hatalmas teljesítményt a töltés során. Az viszont egészen biztos, hogy számos ponton módosítani kellett a bemutató során használt Xiaomi Mi 11 Pro mobilt. A töltésben szerepet vállaló áramkörök mellett valószínűleg a telepet is ki kellett cserélnie a mérnököknek. Szinte biztos, hogy olyan akkumulátordizájnra van már itt szükség, ami eltér a korábban alkalmazottaktól.

Galéria megnyitása

A cég előrukkolt egy 120 wattos teljesítményt biztosító vezeték nélküli töltési eljárással is, szóval itt elég egy töltőpadra letenni az okostelefont, és ilyen formán is szédületesen hamar megvan a 100%-ra pumpált telep. Ez nem is bizonyult lassabbnak, mint a vezetéken keresztül nyújtott 120 wattos töltés, mindössze 15 percig tart a teljesen lemerült akkumulátornak a 100%-os szintre töltése, és 7 perc alatt éri el a folyamat során az 50%-ot a telep. Ehhez a teszthez is egy Mi 11 Prót módosított a vállalat.

A Xiaomi egy ideje magához vette a stafétabotot ezen a fronton a hosszú ideig vezető szerepet betöltő Oppótól, és nehéz azt megmondani, hogy mi jelentheti majd a gyorstöltés felső határát. Az borítékolható, hogy lesz még nagyobb teljesítménnyel járó eljárás a jövőben.

Galéria megnyitása

Annak ellenére azonban, hogy a Xiaomi már tavaly is rendelkezett 120 wattos teljesítményű gyorstöltéssel, nem biztosítja ezt minden felsőkategóriás eszközénél, sőt mi több, igazából eléggé kevés modellnél használja. Hogy mi lehet ennek az oka, azt hivatalosan a vállalat sosem firtatta. Nem lenne meglepő ez alapján, ha a 200 wattos töltést is csak egy-egy modellnél vetné be az elkövetkezendő egy évben.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap