Feltekeredő mobil szabadalma az LG-től

Érdekes a koncepció, de egyelőre elég futurisztikus.

Feltekeredő mobil szabadalma az LG-től

Az összehajtható és rugalmas OLED kijelzők számtalan különböző dizájnt ihlettek már az okostelefonok piacán, és valószínűleg fogunk is még látni érdekes megoldásokat. Ezúttal az LG kapcsán egy olyan szabadalomról számolhatunk be, ami több kijelzőt foglal magában, és akár táblagép méretű is lehet, ha a szükség úgy hozza.

A holland LetsGoDigital által nyilvánosságra hozott szabadalmi leírás egy feltekeredő megjelenítővel rendelkező készüléket ábrázol, ami összezárt állapotban még a legszűkebb zsebekbe is könnyedén becsúsztatható, de ha kell, akkor akár filmezéskor is kellemes élményt biztosíthat. És a szerkezetnek nemcsak az igény szerint kihúzható kijelzője lesz az egyetlen különleges jellemvonása.

Galéria megnyitása

A szabadalom lényegében három fő részre tagolódik, van a baloldali egység, amiben helyet kapna az elektronika nagyobbik része, a feltekert kijelző, és még egy panel, ami mindig látható lenne. Ezen a kisebb kijelzőn látszódna az óra, a dátum és a töltöttségi szint, de el lehetne innen érni az értesítéseket, kiemelt appokat és néhány gyorskapcsolót is. Továbbá a bal oldalon kapna helyet a hangerőszabályzó és a főkamera is, csak már a hátsó felületén. A jobb oldalon egy olyan rész helyezkedhetne el, amin található a videocsevegéseknél jó szolgálatot tevő frontkamera, és a másik kéznek is biztos fogást nyújtana. És nyitott állapotban középre lenne beékelve az a megjelenítő, ami a szabadalmi rajzokból következően több fokozatban lenne elővarázsolható. Mindig elegendőnek bizonyulna annyira széthúzni az eszközt, amekkora területre éppen szükség van az adott művelet végrehajtásához.

Galéria megnyitása

A különböző ábrák alapján annyira szélesen ki lehet majd húzni ennél a dizájnnál a megjelenítőjét az eszköznek, hogy akár három normál, álló elrendezésű képernyő is kirajzolódhat majd egymás mellett. Ennek köszönhetően például gyorsabban is lehetne kezelni a készüléket, szóval nem kizárólag a jobb multimédiás lehetőségek miatt lenne érdemes teljesen széthúzni a szerkezetet. Ha tényleg megvalósulna ez a szabadalom, egészen biztos, hogy remek szoftveres lehetőségeket alkotnának hozzá a szakemberek, hogy minél hatékonyabban ki lehessen használni a benne rejlő lehetőségeket. Még akár két különböző felhasználói fiókhoz kapcsolódó információk is láthatóvá válhatnának egyszerre, például a személyes és az üzleti profilból is meg lehetne nyitni egymás mellé a naptárakat vagy a névjegyzékeket.

Galéria megnyitása

Az LG több olyan szabadalmat is regisztráltatott már, ami feltekerhető OLED kijelzőn alapul, sőt mi több, már működő televíziót is mutatott be a vállalat ilyen formátumban. A feltekerhető és így könnyebben mozgatható, valamint használaton kívül kisebb helyet igénylő TV még a CES-en debütált 2018 elején, és néhány pletyka szerint idén már forgalomba is kerülhet. Ez alapján tényleg elképzelhető, hogy a dél-koreai szakemberek idővel előrukkolnak majd egy olyan okostelefonnal, amit lényegesen kisebb helyre lehet majd összetekerni, akár egy ilyen kompakt méretű házba vagy egy tollba – korábban erre vonatkozó szabadalmat már bejegyeztetett az LG.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap