Feltekerhető kijelzős tollat szabadalmaztatott az LG

Az LG új "találmánya" meglehetősen sokrétű lett a leírása alapján, szinte egy komplett mobilt építene egyetlen tollba a vállalat.

Feltekerhető kijelzős tollat szabadalmaztatott az LG

Az elmúlt időszakban egyre több olyan szabadalomról lehet hallani, ami valamilyen formán az összehajtható megjelenítőkkel kapcsolatos. Eddig általában mobilkészülékekkel kapcsolatos leírásokkal és rajzokkal találkozhattunk, most viszont az LG egy sokkal érdekesebb megoldást, egy komplex digitális tollat vetett papírra.

Galéria megnyitása

A dél-koreai tervezők által megálmodott eszköznek a belsejében feltekerve helyezkedik el az OLED technológiás megjelenítő, ami egyetlen gombnyomással automatikusan kigördül. A kijelző a szabadalom alapján több fokozatban lehet képes előbukkanni az írószerből, annak függvényében, hogy mekkora felületre van szükség – öt szint különböztethető meg. A házban maradó rész inaktív lenne, így csökkenthető a fogyasztás. Az ábrák alapján nemcsak a kigördülő megjelentő van a tollban, hanem egy másik panel is, ami folyamatosan látszódik a szerkezet oldalán. A gépezet úgy működik a szabadalom alapján, hogy az oldalán lesznek majd az érdesítések, valamint a pontos idő, és ha több információra van szükség, akkor kell kinyitni a megjelenítőt. Egy extra csavar még itt, hogy a nagyobb OLED megjelenítőnek a vékonypereme is egy kijelző, ezen is megjelenhetnek majd szükséges dolgok, például egy üzenet előnézete.

Galéria megnyitása

A dokumentumok alapján a toll szinte teljes értékű okostelefonként tudna funkcionálni. Rengeteg alkalmazás lenne elérhető rajta, és egyebek mellett a böngészésnek vagy a videó lejátszásnak sem lenne akadálya. Néhány olvasónknak az alapkoncepció egyébként talán ismerős lehet az iskolából. Lényegében úgy néz ki az LG terve, mint az az íróeszköz, ami puska toll néven fut, ebből egy papírt lehetett úgy előhúzni, mint a dél-koreaiak megoldásából az OLED panelt. (Sokan előszeretettel írták ide a „segédanyagot” az iskolai felméréseket megelőzően.) Az egyik ábra szerint még telefonálni is minden gond nélkül lehet majd a készülékkel. Sőt mi több, elvileg kamera is megbújik majd benne, szóval akár egy múló pillanat megörökítésében is társ lehet.

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása grid_on

Az LG szabadalma arra is kitér, hogy a különleges tollat lehetősége lesz a felhasználóknak társítani például egy okostelefonnal vagy táblagéppel. Ilyenkor úgy lehet vele írni bármilyen felületre, hogy a szöveg ott lesz digitális formában a hozzá csatlakoztatott eszköz megjelenítőjén is. És hála a beépített memóriának köszönhetően, még arra is lesz mód, hogy „felvegye” a mozgását a toll, és a legközelebbi társításnál szinkronizálja a szükséges applikációval a jegyzeteket. (Erre persze már láttunk korábban több alkalommal is példát, de hasznos funkció.) A szerkezet magába foglal többféle mozgási szenzort, nyomásérzékelőt és egyéb egységet is. Kiemelendő még, hogy az ujjlenyomat-olvasó sem maradhatott ki belőle a szabadalom alapján. Ez itt el is kél, hiszen ebben az esetben a toll elvesztésével meglehetősen sok személyes információt is elhagyna az ember, amikhez illetéktelenek könnyen hozzáférhetnének megfelelő védelem nélkül.

Mint a legtöbb bejegyzett szabadlom esetében, itt is nehéz azt megjósolni, hogy a jövőben ez miként köszönhet majd vissza. Azt viszont érdemes megemlíteni zárásul, hogy az LG már készített egy olyan 65 colos televíziót, ami feltekerhető kijelzőn alapul, szóval ez a fejlesztés nem áll messze a vállalattól, ami mindenképpen bizakodásra adhat okot azoknak, akiknek beindította a fantáziáját a különös megoldás.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap