Felére csökkenti a notebook LCD panel fogyasztását az Intel újítása

A Low Power Display Technology névre keresztelt újítás jóvoltából akár 50%-kal is csökkenthető az LCD panel fogyasztása, ami jelentős akkumulátoridő-növekedést eredményezhet.

Felére csökkenti a notebook LCD panel fogyasztását az Intel újítása

Az Intel a Computex alkalmával nem csak a legújabb processzorairól tett említést, hanem egy érdekes technológiáról is, ami segít, hogy a noteszgépekben található LCD kijelzők fogyasztását jelentősen, akár 50%-os mértékben is csökkentsék.

Annak érdekében, hogy a terv megvalósulhasson, az Intel együttműködésbe lépett a Sharp és az Innolux szakembereivel, így olyan LCD panel készülhetett, amely mindössze 1 wattot fogyaszt. A Low Power Display Technology névre keresztelt újítás jóvoltából jelentősen csökkenthető a kijelző fogyasztása, ami az Intel szerint a noteszgépek többségénél az egyik legjelentősebb fogyasztónak tekinthető. Az új technológiával, amit egyelőre nem részletezett a gyártó, jelentős akkumulátoridő-növekedést lehet elérni.

Galéria megnyitása

Ezt a vállalat egyik szakembere, Gregory Bryant demonstrálta, aki egy speciális, az új kijelző-technológiát alkalmazó Dell noteszgépet mutatott be. A szóban forgó notebook egy Dell XPS 13-as modell volt, amelynél az eredetihez képest 4-8 órával sikerült megnövelni az akkumulátoros üzemidőt attól függően, milyen feladatokat kellett elvégeznie a rendszernek. Elmondásuk szerint egy végtelenített videót nem kevesebb, mint 25 órán át tudott lejátszani az új kijelzővel szerelt noteszgép, ami igen szép eredménynek hangzik.

Innentől kezdve csak az a kérdés, hogy ez az előrelépés normál felhasználás mellett tényleg biztosítani tudja-e a gyártó által felvázolt előnyöket. Amennyiben igen, úgy a noteszgépek és a konvertibilis megoldások üzemideje jelentősen növekedhet. Egy buktató persze van a dologban: csak olyan notebookoknál működik, amelyek Intel iGPU-t használnak, és nem AMD vagy Nvidia videokártyát. A technológiáról remélhetőleg hamarosan többet is elárulnak a résztvevők, így kiderülhet, pontosan milyen változtatásokkal érték el az 50%-os fogyasztáscsökkenést.

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward