Ez most a világ egyik leggyorsabb PCIe 4.0-s M.2-es SSD kártyája

A Lexar megoldása természetesen nem lesz egyedül a piacon, hiszen több gyártó is készül hasonló termékekkel.

Ez most a világ egyik leggyorsabb PCIe 4.0-s M.2-es SSD kártyája

A Lexar ízelítőt adott abból, mi várható jövőre a PCI Express 4.0-s csatolót használó M.2-2280-as SSD kártyák szegmensében, ahova megérkeznek a második generációs SSD vezérlők. Ezek már nagyobb adatátviteli sávszélességgel kecsegtetnek, így a ma használatos Phison PS5016-E16 alapú megoldások már nem a kínálat csúcsán, hanem egy szinttel lejjebb helyezkednek el. A változás persze abszolút nem váratlan, ugyanis a Phison korábban már bemutatta saját következő generációs újdonságát, az E18-as vezérlőt, amely 12 nm-es csíkszélességgel készül, NVMe 1.4-es támogatással érkezik, maximális adatátviteli sávszélessége pedig a 7 GB/s-os szintet is eléri.

Galéria megnyitása
Fotó: TheSSDReview

A szóban forgó SSD, amelyet a Lexar elsőként a TheSSDReview munkatársainak mutatott be, szintén impozáns paraméterekkel rendelkezik, ám a jelek szerint nem a nagy és ismert SSD vezérlő gyártók palettájáról csemegézett, amikor a terméket összeállították, így sem a Marvell, sem a Phison, sem a Silicon Motion nem jöhet szóba. Az viszont biztosnak tűnik, hogy a vezérlőre 96 cellaréteget használó 3D TLC NAND Flash memórialapkák kerültek.

Galéria megnyitása
Fotó: TheSSDReview

A gyártó sajnos nem árulta el a termék végleges paramétereit, ugyanis a megjelenésig még bőven van idő, addig pedig változhat ez-az. Azt viszont megmutatták, hogy a prototípus, ami zöld NYÁK lapot és egy nagyméretű hűtőt használ, pontosan mire is képes. A Crystal DiskMark teszt alapján olvasási- és írási sebesség terén sorrendben 6,2 és 4,2 GB/s-os tempóra lehet számítani, ami elsőre elmarad az ígéretektől, hiszen a vállalat 7 GB/s-os folyamatos olvasási- és 4 GB/s-os folyamatos írási sebességről tett említést. Egy második tesztben, ahol már az IOMeter jutott szerephez, olvasási teljesítmény terén 7,5 GB/s feletti értéket láthatunk, ami igen figyelemreméltó.

Galéria megnyitása
Fotó: TheSSDReview

A bemutatott SSD még prototípus volt, azaz mind dizájn, mind pedig firmware tekintetében fejlődhet az elkövetkező hónapok folyamán. A Lexar tervei szerint 2020 második negyedévében mutatkozhat be az újdonság, vagyis még elég sokat kell rá várni.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap