Ütős PCIe 4.0-s SSD vezérlőkkel készül a Phison

A vállalat a kereskedelem fő áramát, illetve a felsőkategóriát is egy-egy új vezérlővel veszi célba.

Ütős PCIe 4.0-s SSD vezérlőkkel készül a Phison

A Phison időben kapcsolt, így jelenleg az ő vezérlői dolgoznak a ma kapható PCI Express 4.0-s SSD kártyák fedélzetén. A PS5016-E16-os vezérlő ugyan kiváló teljesítményre képes, mégsem tudja teljes mértékben kiaknázni a PCI Express 4.0-s szabvány adta lehetőségeket, már ami a sebességeket illeti, de ez nem is csoda, hiszen első generációs megoldásról van szó, ami ráadásul elsőként mutatkozott be a piacon. A vállalatnál természetesen már gőzerővel készülnek az újabb, nagyobb teljesítményre képes PCI Express 4.0-s vezérlők, amelyek nem csak a felsőkategóriás SSD kártyák szegmensét veszik célba, hanem a kereskedelem fő áramát is. A belépőszinten egy ideig még a PCI Express 3.0-s szabványú termékek uralják majd a piacot, ugyanis ezek egyre kedvezőbb áron érhetőek el, így a SATA 6 Gbps-os megoldásokat is egyre inkább kiszoríthatják.

A következő generációs SSD vezérlőiről az FMS 2019 alkalmával beszélt a gyártó, ahol több új modell is előkerült. Az egyik a megjelenés előtt álló PS5013-E13T utódjaként érkező PS-0519-E19T, amely alapok terén ugyanazt tudja, mint elődje, viszont PCI Express 3.0-s helyett PCI Express 4.0-s kapcsolatot használ. Ezzel együtt az NVMe protokoll 1.4-es kiadását is támogatja az új vezérlő, négy darab NAND Flash csatornájára pedig már 1200 MT/s sebességű lapkák is kapcsolódhatnak, ami jelentős előrelépés a korábbi 800 MT/s szintű limithez képest. Ennek megfelelően természetesen növekszik a folyamatos olvasási és írási sebesség – mindkettő 3,75 GB/s-on tetőzik –, valamint a véletlenszerű 4K-s olvasási és írási teljesítmény is érezhetően emelkedik, ahogy az a lenti táblázatból is kiderül. Ahogy elődje, úgy az új vezérlő sem kap dedikált DRAM alapú gyorsítótárat.

Galéria megnyitása

A felsőkategóriában a PS5016-E16-os modellt a PS5018-E18 váltja, ami már 12 nm-es FFC gyártástechnológiával készül, kettő helyett pedig három darab Cortex R5-ös processzormagot foghat munkára. Az NVMe 1.4-es támogatás, valamint a PCI Express 4.0-s támogatás itt is jelen lesz, csak úgy, ahogy az 1200 MT/s sebességű lapkák kezelésének lehetősége is. A folyamatos olvasási és írási tempó 7 GB/s-ra emelkedik, a véletlenszerű 4K-s olvasási és írási teljesítmény pedig már eléri az egymillió IOPS-os szintet is. Az extra teljesítményhez persze magasabb fogyasztás is társul.

A tervek szerint az E19T vezérlő mintapéldányait már a negyedik negyedévben gyártani fogják, a vele felszerelt első SSD-k pedig akár már 2020 első negyedévében is megjelenhetnek, azaz az E13T nem lesz egy hosszúéletű megoldás. A felsőkategóriás E18-as vezérlőre egy picit többet kell várnunk, hiszen első mintapéldányai 2020 első negyedévében készülhetnek el, míg a köré épülő első SSD kártyák 2020 harmadik negyedévében jelenhetnek meg.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap