Shop menü

EXTRÉM TUNING ALKALMÁVAL AKÁR 1900 W-OT IS FOGYASZTHAT A XEON W9-3495X PROCESSZORRAL SZERELT RENDSZER

Az extrém tuning folyékony nitrogén mellett zajlott, és az összes processzormag aktív volt, természetesen a Hyper-Threading támogatással karöltve.
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Extrém tuning alkalmával akár 1900 W-ot is fogyaszthat a Xeon W9-3495X processzorral szerelt rendszer

Az Intel Sapphire Rapids szerverprocesszorai sok-sok késést követően az elmúlt időszakban már elérhetővé váltak kereskedelmi forgalomban, sőt, azóta már a munkaállomások szegmensébe is megérkezett az új fejlesztés. A friss processzorok, azaz a Xeon-W sorozat negyedik generációja szorzózár-mentes kiépítésben érkezik, ami a tuningosok számára rendkívül jó hír, hiszen így már nemcsak az AMD RYZEN Threadripper sorozatának tagjait használhatják a különböző világrekordok megdöntésére.

Galéria megnyitása

Az elmúlt hét folyamán a Xeon W9-3945X már a tuningosok kezei közé került, ennek meg is lett az eredménye, ugyanis számos tesztben sikerült letaszítani a trónról a Threadripper alapú rendszereket, például GeekBench 3, 3DMark CPU Test, Y-Chruncher, CineBench R20 és CineBench R23 alatt is. Utóbbinál az új világrekord 132484 pont lett, amit úgy ért el a görög OGS, hogy mind az 56 mag és 112 szál aktív volt, a processzor magórajelét pedig 5,4 GHz-re sikerült növelni, természetesen folyékony nitrogén alkalmazása mellett.

A napokban Elmor, az ASUS tuningosa is próbát tett a Xeon-W9 3945X típusjelzésű modellel, ami ebben az esetben két darab 1600 W-os SuperFlower Leadex tápegységgel, egy ASUS Pro WS W790E-Sage SE alaplappal, és négy darab G.Skill ZETA R5 DDR5-ös memóriamodullal alkotott egy konfigurációt. A tuning során természetesen most is előkerült a folyékony nitrogén, amelynek köszönhetően a teszt során -95 és -90 Celsius fok közötti üzemi hőmérséklet mellett 5,5 GHz-es magórajelet sikerült elérni, természetesen úgy, hogy az összes processzormag és szál aktív volt (56/112). A CineBench R23 teszt lefuttatása közben egy fogyasztásmérő is előkerült, ami alapján közel 1900 W-os fogyasztást produkált a rendszer, ám a rekorddöntés ezúttal elmaradt, ugyanis „csak” 132220 pontot sikerült elérni.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére