Extrém számítógépházak az In Win standján

Az In Win csapata megint előrántott a kalapból néhány igazán különleges számítógépházat, ezeket mutatjuk most meg.

Extrém számítógépházak az In Win standján

Az In Win csapata szinte minden évben hoz egy vagy több különlegességet a CES 2019-re, illetve a Computex 2019-re, ezt a hagyományt pedig idén sem szakítják meg, ugyanis rögtön két különleges számítógépházat is bemutattak: egy limitált kiadásút, ami igen drága lesz, valamint egy belépőszintűt, ami a költséghatékonyságra koncentrál.

In Win Yǒng – Pillangóbáb-ihlette egyedi számítógépház

A  Yǒng egy rendhagyó formavilággal megáldott különlegesség, amelynek alapját Dimengel adja – ez gyakorlatilag egy fotopolimer gép, ami UV fény hatására szilárdul meg közvetlenül a nyomtatás közben. A terméket 3D nyomtatóval készítik, méghozzá tejesen egyedi formavilággal, egy 13 lépésből álló gyártási folyamat során, amely manuális folyamatokat is tartalmaz a még igényesebb és még precízebb dizájn érdekében. Az új házat egy dedikált weboldalon keresztül lehet testreszabni mind formavilág, mint pedig szín tekintetében, a kész művet pedig leszállítja a cég a megrendelőnek. A ház globálisan is elérhető lesz, de limitált példányszámban készül, ára pedig igen borsos, hiszen 4000 dollár körüli összeget kérhetnek majd el érte – az árazást még nem véglegesítették. Amennyiben marad a 4000 dollár körüli összeg, akkor a tavalyi alumínium Z Tower-hez képest 500 dollárral olcsóbb lesz az új modell, hiszen a Z Tower végül 4500 dolláros áron vált elérhetővé

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása grid_on

A két részből állóm csavarokkal rögzülő váz belsejében egy alumínium tálca várja majd a szokásos komponenseket, amelyek között akár E-ATX formátumú alaplap is jelen lehet. A bővítőkártyák nyolc PCIe slotot kapnak, videokártyából maximum 340 milliméter hosszú példány fér el, a processzorhűtő pedig 170 milliméter magas lehet. Az adattárolókat négy darab 3,5 hüvelykes, illetve nyolc darab 2,5 hüvelykes bővítőhely várja, de az előlapi portokról sem kell lemondani, hiszen egy USB 3.1 Gen2 Type-C, két USB 3.0-s, valamint egy fejhallgató kimenet és egy mikrofon bemenet lapul a sorban. A nyílt légtérrel rendelkező házban maximum három darab 120 milliméteres oldallapi fentilátor fér el, amelyek helyett akár 360 milliméteres hőleadó radiátort is használhatunk, ha szükséges. A különc házban maximum 210 milliméter hosszú tápegység fér el.

Alice koncepció: célkeresztben a könnyű és olcsó felépítés

A másik érdekes számítógépház az Alice Concept nevet viselte és az Aliz Csodaországban című történet főszereplője ihlette. Az ABS típusú műanyagból készített ház igazából csak egy könnyű, de strapabíró műanyagváz, amelyben a szokásos komponensek férnek el. A koncepció megálmodásánál az volt a fő irány, hogy egy olyan termék jöjjön létre, amit könnyedén lehet hurcolni LAN partyra, de otthon is könnyedén egyik szobából a másikba telepíthetjük, ha szükséges.

Galéria megnyitása
Fotó: Tom's Hardware

Ezeket a követelményeket maximálisan teljesíti a ház, hiszen a műanyagváz nem nehéz, oldallapokkal, előlappal és tetőlappal pedig nem kell bajlódni, azok ugyanis nincsenek. A ház a költséghatékonyság jegyében textilruhát kaphat, de aki még ezen is szeretne spórolni egy kicsit, saját magas is aggathat rá némi textilt, ha éppen van otthon elfekvőben ehhez szükséges anyag. A nagyjából 40 dollárba kerülő ház semmiféle előlapi vagy tetőlapi porttal nem rendelkezik majd. Hogy megjelenik-e végül kereskedelmi forgalomban, és ha igen, népszerű lesz-e? Ezt sajnos majd csak később tudhatjuk meg.

Különleges előlappal ellátott modell is érkezik

A 144 RGB LED alapú „mátrix kijelzővel” ellátott előlap a 307-es modell óta nem túl meglepő, viszont csiszoltak egy kicsit a koncepción, így a 309-es modell előlapja még jobban  beleolvad a ház formavilágába, azaz természetesebb megjelenést kölcsönöz, hála az ólomüveg-ihlette dizájnnak. A címezhető RGB LED-ek mellé természetesen most is jár beépített mikrofon, így a világítás akár a zene ütemére is váltogathatja effektjeit. Az új ház belsejében gyárilag három darab EGO ventilátor kap helyet, amelyek egyenként 16 RGB Led-et kapnak, és szilikon kerettel érkeznek.

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása grid_on

A ház összesen 7 ventilátort fogad, illetve hőleadó radiátorok is helyet kaphatnak benne, méghozzá az előlap mögött, a tetőlap alatt, a ház alján, illetve hátul is. Az előlapi portok között találunk majd dedikált világításvezérlőket, egy USB 3.1 Gen2 Type-C portot, két USB 3.0 Type-A portot, valamint két audió csatlakozót is. Az újdonság várhatóan 200-225 dollár körüli összegért kerül az üzletek polcaira az elkövetkező hónapok során.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap