Értesítést kapnak a Windows 7 felhasználók, váltsanak Windows 10-re

A Microsoft célja az, hogy időben megtervezhesse mindenki, hogyan vált majd Windows 7-ről Windows 10-re.

Értesítést kapnak a Windows 7 felhasználók, váltsanak Windows 10-re

A Microsoft tegnap sokaknak meglepetést okozott azzal, hogy elhozta Windows 7-re a DirectX 12 futtatókörnyezetét, hála a World of Warcraft: Battle for Azeroth legfrissebb tapaszának. Persze ettől még nem vált a Windows 7 rögtön modern, Windows 10 szintű operációs rendszerré, a lépés azonban így is meglepő, hiszen néhány hónap múlva a Windows 7 kiterjesztett támogatása is véget ér. Erről mostantól operációs rendszeren belül megjelenő értesítő ablak keretén belül tájékoztatja majd a Microsoft a felhasználókat, hogy időben tudjanak váltani a modernebb és biztonságosabb Windows 10-re.

Az értesítés 2019 folyamán többször is megjelenik majd a Windows 7-es rendszereken annak érdekében, hogy a váltás szükségessége ne merüljön feledésbe. Az értesítő ablak alján ez „További információk” link is megjelenik majd, amelyre kattintva a modern konfigurációkról, valamint a Windows 7-ről Windows 10-re történő váltásról tudhatnak meg részleteket az érdeklődők. Az értesítés első megjelenésekor – illetve remélhetőleg később is – kérni lehet, hogy többször ne jelenjen meg az ablak, vagyis akik nem szeretnék, hogy folyamatosan zavarja őket a Microsoft, megszabadulhatnak az ablaktól.

A Windows 7 normál támogatása egyébként 2013-ban ért véget, amikor is szükségessé vált az SP1-es szervizcsomag telepítése. Az említett csomag normál támogatását nem sokkal később, 2015-ben állította le a Microsoft, így a Windows 7 a kiterjesztett támogatási időszakba lépett, amikor új funkciókat már nem kap, csak a szükséges biztonsági frissítések érkeznek meg rá. Ez a kiterjesztett támogatási időszak már csak néhány hónapok, 2020. január 20-ig tart, utána a Windows 7 felhasználók biztonsági frissítés nélkül maradnak, így egyre kockázatosabbá válik a régi, de még mindig kedvelt operációs rendszer használata.

Hogy a Windows 7 terméktámogatását a Windows XP mintájára kibővítik-e? Erre a jelek szerint nincs sok esély, igaz, a tegnapi DirectX 12-es bejelentést követően sokan ezt gondolhatták, hiszen azt látva, hogy a Microsoft mégis foglalkozik a Windows 7-tel, arra számíthatnak, meghosszabbodhat a kiterjesztett támogatás időszaka.

Ilyesmire a dolgok jelenlegi állása szerint szinte alig van esély, hiszen a Microsoft minden meggyőzőképességét arra fordítja, hogy a régi operációs rendszerekről Windows 10-re csábítsa át a felhasználókat. A vállalat célja, hogy idővel 1 milliárd eszközön fusson a legmodernebb operációs rendszer, ettől a határtól pedig már nincs is messze, hiszen nemrégiben már a 800 milliós szintet is átlépte az eszközök száma.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap