Erőteljesen rajtolt a HarmonyOS 2

Erőteljesen rajtolt a HarmonyOS 2

A Huawei nemrégiben mutatta be a HarmonyOS 2 operációs rendszert, és már több mint 10 millió készülékre jutott el ez az újdonság a frissítések első hullámai révén. Kínában már több eszköz számára elérhető az újdonság, és a jelek szerint elég nagy volt a frissítési hajlandóság az indulásnál.

Korábban olyan optimista becslésekről beszélt a Huawei, hogy a HarmonyOS akár 300 millió készülékre eljuthat már az idei évben, és a jövőben pedig még tovább növekedhet. Persze ezt azért mindenki egészséges fenntartásokkal kezeli, de az már tény, hogy eléggé jó rajtot vett az új szoftveres környezet. Néhány nap leforgása alatt sikerült 10 millió eszközre eljutnia a HarmonyOS 2-nek, és ezt a cég egy tortával ünnepelte.

Galéria megnyitása

A vállalat közben azzal próbálja még tovább növelni az érdeklődést, hogy kihangsúlyozza, hogy a frissítés semmilyen adatvesztéssel nem jár. Hiába cserélődik a Huawei álláspontja szerint a komplett operációs rendszer az eszközön, minden lényeges információt átmozgat a készülék a folyamat során. Megmaradnak az emberek fotói, átemelésre kerül a névjegyzék, és így tovább. A legtöbb fontos alkalmazásba még be sem kell jelentkezni újra.

Galéria megnyitása

A Huawei azért kezdte el kiemelni ezt, mert azt tapasztalta az első lépések megtétele után, hogy néhányakat az tartott vissza a HarmonyOS 2 telepítésében, hogy bizonytalanok voltak azzal kapcsolatosan, hogy pontosan mi történik majd az adataikkal. Az Android esetében ez nem új, és olvasóinknak már valószínűleg nem árulok el nagy titkot azzal, hogy minden bizonnyal azért meg ennyire gördülékenyen a váltás, mert a HarmonyOS alapjaiban ugyanúgy Androidot használ, mint az Emotion UI eddig.

Meghatározó fontosságú a felhasználói élmény szempontjából, hogy ne kelljen a frissítést követően az alkalmazások újratelepítésével időt töltei, arról nem is beszélve, hogy a hónapok, évek során készült felvételek mozgatása mekkora fejtörést tudna okozni. Ezért igyekezett a Huawei teljesen zavartalanra megcsinálni a váltást.

Galéria megnyitása

Kínában az sem jelent gondot, hogy a HarmonyOS ugyanúgy nem biztosít GMS támogatást, mint az utóbbi időbe az Emotion UI. Itt a Huawei már mindent úgy alakított ki, hogy az alapoktól a saját szolgáltatásait és más alternatívákat helyezett a középpontba. Az AppGallery lesz például az elsődleges piactér, de ez már nem új azoknak, akik mostanában vettek új Huawei eszközt, legyen szó okostelefonról vagy táblagépről.

Korábban beszámoltunk arról, hogy mely készülékekre lesz telepíthető a HarmonyOS 2, és ebből kiderült, hogy a Huawei nagyon komolyan veszi az újdonság terjesztését, és még a négyéves P10 széria számára is elérhetővé teszi ezt. Szóval elképesztően széles közönségnek biztosítja majd a váltási lehetőséget. Kíváncsiak leszünk, hogy az év végéig mekkora felhasználói tábort sikerül majd elérnie, tényleg össze tudja-e hozni a 300 milliós közösséget az új platformja köré.

Galéria megnyitása

Arról nem szívesen beszél a Huawei, hogy mi lesz a HarmonyOS után azokon a mobilokon, amik eredetileg a Google szolgáltatásaival és más amerikai szoftverekkel a fedélzetükön jelentek meg. De az eddigi információk ennek kapcsán nem túl bíztatóak. Jelen állás szerint a GSM-es készülékeknél valószínűleg fel kell arra készülni, hogy lesznek eltűnő applikációk, és a korábbi funkcionalitást sem tudják majd a készülékek hozni.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap