96-rétegű 3D NAND Flash chipekkel erősít a Western Digital

Az új lapkák hamarosan elérhetővé válnak az átlagfelhasználóknak szánt SSD meghajtók piacán.

96-rétegű 3D NAND Flash chipekkel erősít a Western Digital

A Western Digital már egy ideje dolgozik a 96 cellaréteggel rendelkező BiCS4 3D NAND Flash lapkák termelésének felfuttatásán, sőt, ezeket a lapkákat nagyjából egy éve már különböző termékekben is használják, ám a klienspiaci SSD meghajtókban még nincsenek szolgálatban. A 96 rétegből álló 3D NAND Flash lapkák gyártása összességében nagyon jól halad, így az év második felében már ezekből a termékekből készül a legtöbb a vállalat NAND Flash részlegénél. Mivel a gyártókapacitás jelentős részét már ezeknek a lapkáknak a gyártására használják, elegendő készül belőlük ahhoz is, hogy a klienspiacra szánt SSD-k fedélzetére is eljuthassanak a közeljövőben.

Maga a BiCS4 termékcsalád egyébként 2017-ben mutatkozott be, igaz, akkoriban még csak formális volt a rajt. A 96 cellarétegből álló NAND Flash lapkák között TLC és QLC alapú megoldások egyaránt találhatóak – előbbiek cellánként 3, utóbbiak pedig cellánként 4 bitnyi adat tárolására képesek –, adattároló kapacitás terén pedig 256 Gb-től egészen 1 Tb-ig terjed a kínálat.

Galéria megnyitása

Az új lapkák közül elsőként a 256 Gb-es példányokat vettették be, amelyekkel főleg USB-s adattárolókat és memóriakártyákat készítettek, hamarosan azonban átlagfelhasználóknak szánt SSD meghajtókban is találkozhatunk velük. Az új lapkák a gyártói minősítés alapján már klienspiaci SSD meghajtók fedélzetén is helyet kaphatnak, sőt, ezeket a meghajtókat már szállítja is a Western Digital, igaz, hivatalosan még nem jelentettek be egyetlen ilyen SSD-t sem.

Jó eséllyel arról lehet szó, hogy ezeket az újdonságokat elsőként az OEM-ek kapják meg, így az őket célzó termékekről nem is érkezik bejelentés, de az is benne lehet a pakliban, hogy egy közelgő klienspiaci bejelentésre készül a vállalat, de a raktárkészleteket már elkezdték feltölteni annak érdekében, hogy a rajt zökkenőmentes lehessen. Akármiről is van szó, az teljesen biztos, hogy a BiCS4 alapú SSD meghajtókra és SSD kártyákra már biztosan nem kell sokat várni.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap