Vevőknél a WD 96-rétegű 3D NAND chipjei

-

Vevőknél a WD 96-rétegű 3D NAND chipjei

A Western Digital bejelentette, nagyon jól haladnak a negyedik generációs BiCS 3D NAND Flash lapkák körüli munkálatok, amelynek eredményeként már meg is kezdhették a termékek szállítását megrendelőiknek. A szóban forgó BiCS4-es NAND Flash lapkák különlegessége, hogy elődeikkel, a BiCS3-as megoldásokkal ellentétben már nem 64, hanem 96 cellaréteget használnak, ami jótékonyan hat az adattároló kapacitásra és az adatsűrűségre.

Galéria megnyitása

A BiCS4-es 3D NAND Flash sorozat tagjai többféle változatban készülnek, így cellánként három bitet tároló TLC alapú megoldások éppúgy lesznek közöttük, mint QLC típusú lapkák, amelyek már cellánként négy bit tárolására képesek. Első körben, amíg a termelés felfuttatásán, illetve a kihozatali arány javításán munkálkodnak a szakemberek, csak az egyszerűbb 256 Gb-es 3D TLC NAND Flash alapú lapkák sorozatgyártása indulhat be. Később, ahogy a kihozatali arány javul és a gyártástechnológia egyre kiforrottabbá válik, érkezhetnek a nagyobb kapacitású 3D TLC NAND Flash chipek is, sőt, a 96 rétegű 3D QLC NAND Flash lapkák sorozatgyártása is megindulhat. A kínálat a 256 Gb-es lapkáktól egészen az 1 Tb-es lapkákig terjed, igaz, utóbbiak között már csak 3D QLC NAND Flash alapú megoldások lapulnak majd.

Galéria megnyitása

QLC NAND Flash fronton egyébként szintén jól halad a munka, ugyanis a Toshiba és a Western Digital szakemberei már bejelentették az első, 768 Gb-es BiCS3-as lapkát, amely 64-réteggel rendelkezik, érkezésére pedig még a 96-rétegű BiCS4-es megoldások előtt sor kerülhet, méghozzá az elkövetkező hónapok folyamán. A 96-rétegű 3D QLC NAND Flash chipekre még jó néhány hónapot kell várni. A munka azonban nagyon szépen halad.

Neked ajánljuk

arrow_backward arrow_forward
Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward