Érdekesség: filctollal dolgozó Lego nyomtató

A sok-sok Computex-es újdonság mellett egy könnyed témával is jelentkezünk, ami talán sokaknak mosolyt csal majd az arcára, főleg akkor, ha az illető gyerekkorában rajongott a Lego-ért. A B3ta fórum egyik ügyes fórumozója lego építőkockák, elektromos alkatrészek és néhány elektromotor felhasználásával egy ötletes kis nyomtatót készített, amely annak ellenére, hogy egy egyszerű filctollal dolgozik, meglepő részletességgel rajzol.

Érdekesség: filctollal dolgozó Lego nyomtató

A sok-sok Computex-es újdonság mellett egy könnyed témával is jelentkezünk, ami talán sokaknak mosolyt csal majd az arcára, főleg akkor, ha az illető gyerekkorában rajongott a Lego-ért. A B3ta fórum egyik ügyes fórumozója lego építőkockák, vezérlő elektronika és néhány elektromotor felhasználásával egy ötletes kis nyomtatót készített, amely annak ellenére, hogy egy egyszerű filctollal dolgozik, meglepő részletességgel rajzol.

A horseattack becenévre hallgató fórumozó saját kezűleg tervezte meg a szerkezetet, beleértve a vezérlők programozását, és a különböző, elektronikával kapcsolatos feladatokat is saját maga végezte el. A kis szerkezet USB interfész segítségével kapcsolódik a rendszerhez, ami jelen esetben egy Apple iMac konfiguráció volt. A bemutató videón – ami lent tekinthető meg – a szerkezet egy „Hello World” feliratot és egy ló alakot rajzol a papírra. A 75 DPI-s maximális felbontás mellett dolgozó szerkezet a mai nyomtatókhoz képest igen lassú, de nem is a sebesség a fontos, hanem az, hogy sikerült saját kezűleg, házilag elkészíteni a szerkezetet, ami mellesleg igen ötletesre sikeredett. Ennél a nyomtatónál biztosan nem kapunk majd „alacsony tintaszint” miatt értesítést: ha a filctoll kifogy, pótolhatjuk egy másikkal. További érdekesség, hogy Lego-ból már készült egy a fentinél sokkal profibb, Bluetooth-os kapcsolatot használó nyomtató is.

 

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward