Érdekes információk a Radeon RX 5500 marketinganyagából

Kiderült a TDP keret, valamint a teljesítménnyel kapcsolatban is napvilágot látott néhány konkrét részlet.

Érdekes információk a Radeon RX 5500 marketinganyagából

Az AMD még október hetedikén mutatta be a Radeon RX 5500-as sorozatot, amely egyelőre még csak egyetlen egy taggal rendelkezik.  A Radeon RX 5500-as modell egy NAVI 14-es GPU köré épül, ami 22 darab aktív CU tömbbel, 1408 stream egységgel, 88 textúrázóval és 32 renderelő egységgel bír, a  maximum 8 GB -nyi GDDR6-os fedélzeti memória pedig 128-bites adatsínen keresztül kapcsolódik a rendszerhez és 14 GHz-es effektív órajelen ketyeg, ahogy az a lenti táblázatból is látszik.

Galéria megnyitása

A rajt alkalmával túl sok minden nem derült ki az új videokártya várható teljesítményével kapcsolatban, mindössze annyit említett a gyártó a diákon keresztül, hogy a Radeon RX 480-hoz képest nagyjából 12%-kal jobb teljesítményre számíthatunk, miközben a fogyasztás 30%-kal kedvezőbb lesz. A Reddit virtuális hasábjain keresztül nemrégiben kiszivárgott egy értékesítőknek szánt marketinganyag, amelyből újabb információkhoz juthatunk. Az anyagok jelenleg még letölthetőek az AMD hivatalos szerveréről, így mindenképpen hivatalosnak tekinthető minden amit állítanak.

Galéria megnyitása

Érdekes adat, hogy az új videokártya TDP kerete 110 W lesz, stabil működéséhez pedig egy nyolctűs PCI Express tápcsatlakozó alkalmazására is szükség lesz. A második dia már egy fokkal érdekesebb, ugyanis hiányozik róla a Polaris alapú videokártyák többsége, vagyis a Radeon RX 590, az RX 580, az RX 570, de a Radeon RX 560 szerepel a listán. És az összes RDNA alapú videokártya is, ami eddig megjelent. Ebből úgy tűnhet, hogy az AMD éppen a Polaris alapú termékek kivezetésén dolgozik, helyüket pedig új modellek veszik át. a Radeon RX 5500-as sorozatból a korábbi pletykák alapján egy „XT” változat is készülhet, amely szintén NAVI 14-es GPU-val rendelkezik, ám 22 helyett már 24 CU-val állhat csatasorba, azaz gyorsabb lesz.

Galéria megnyitása

A marketinganyagban teljesítménnyel kapcsolatos adatok is szerepelnek, ezeknél viszont a GeForce GTX 1650 szerepel riválisként, a GeForce RTX 1660 nincs megemlítve. A dokumentumból a nemrégiben piacra dobott GeForce GTX 1660 Super is hiányzik, ám ez nem túl meglepő, hiszen az anyagot még október folyamán, állították össze, minden bizonnyal a szóban forgó GeForce videokártya rajtja előtt.

Galéria megnyitása

A Radeon RX 5500 kiváló teljesítményt nyújthat 1080p-s AAA címek alatt, míg „High” beállítások mellett simán futó játékokra számíthatunk, az eSPort címeket pedig simán vinni fogja a termék, de ez aligha meglepő. 1440p alatt már valamivel szerényebb teljesítményre számíthatunk, de hogy ez mit jelent a számok nyelvén, azt majd csak az első független tesztekből derül ki.

Galéria megnyitása

Az még mindig nem világos, hogy az új videokártya pontosan mikor jelenik meg kereskedelmi forgalomban, csak annyit lehet tudni, hogy még ebben a negyedévben találkozhatunk vele a boltok polcain. Még az is rejtély, egészen pontosan mennyibe kerül majd az újdonság.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap