Shop menü

ELŐZETES ANDROID 14 FRISSÍTÉSI LISTÁVAL ÁLLT ELŐ AZ OPPO

Az Oppo az első gyártó (eltekintve a Google-től), aki hivatalosan beszél arról, hogy mely készülékeinél lehet számítani az Android 14 érkezésére.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Előzetes Android 14 frissítési listával állt elő az Oppo

A Google a napokban készült el az Android 14 harmadik béta kiadásával, ezzel pedig elérkezett a platform stabilitási szakaszába a fejlesztés. Előre láthatólag augusztusban fogja a vállalat a végleges kiadást elindítani, és bízunk abban, hogy ezt minél több okostelefon megkapja majd. A gyártók egy része már készül erre, és az Oppo kapcsán már egy frissítési listát is kaptunk.

Nem jellemző, hogy már ilyenkor arról lenne szó, hogy mely okostelefonok fognak frissülni, de az Oppo hollandiai kirendeltsége már kiadott egy frissítési listát. Fontos, hogy ezen csak olyan készülékek szerepelnek, amik hivatalosan elérhetőek Hollandiában. Éppen ezért vannak hiányzó mobilok, és egészen biztos, hogy a végén sokkal több okostelefon kap majd frissítést, de így is érdemes ezzel foglalkozni.

11 készülék alkotja a lajstromot, nézzük is, hogy mik kerültek fel a hollandok támogatási listájára első körben:

  • Oppo A98
  • Oppo A78
  • Oppo A77
  • Oppo A57
  • Oppo Reno8 Pro
  • Oppo Reno8
  • Oppo Reno8 T
  • Oppo Reno7
  • Oppo Find X5
  • Oppo Find X5 Pro
  • Oppo Find X3 Pro

Mindenféle árkategória érintett itt, azt azonnal lehet látni, és ez örömteli. Az Oppo A szériás mobilok elérhetőbb középkategóriás megoldások, a Reno széria tagjai még sokaknak elérhetőek és itthon is aránylag népszerűek – szolgáltatóknál is megvásárolhatók –, a Find sorozat pedig már a felsőkategóriát jelenti. Egyelőre szinte csak 2022-es készülékek vannak a felsorolásban (a Find X3 Pro jelenti a kivételt), de az Oppo korábbi készülékeket is frissíteni fog.

Galéria megnyitása

A mostani frissítési lista egyelőre csak egy ízelítő, de fontos azért, mert jól jelzi, hogy a vállalat már most rajta van azon, hogy az Android 14 frissítésről gondoskodjon. Az Oppo az Android 13-at is több tucat okostelefonra adta ki 2022 végén és 2023 elején, azóta pedig még több olyan készülék debütált, ami már jobb szoftvertámogatásban fog részesülni.

Azt is el kell itt mondani, hogy az Oppo egyébként benne van az Android béta programban, ami azt jelenti, hogy néhány készülékén a fejlesztők ki tudják próbálni a fejlesztés alatt álló Android 14 operációs rendszert. Sőt mi több, az Oppo az egyedüli idén, aki hajtogatható készüléken elérhetővé teszi az új szoftvert, hiszen a Find N2 Flip van benne a béta programban.

Galéria megnyitása

Továbbá a vállalat ezúttal is biztosítani fogja a saját grafikus felhasználói felületét, ennek köszönhetően még több fejlesztéssel számolhatnak majd a tulajdonsok a frissítés telepítését követően. Az Oppo ráadásul egy ideje már a OnePlus csapatával együtt fejleszti az általa használt ColorOS-t, ennek köszönhetően egy még jobb környezetet kaphatnak az emberek. Azt azonban még nem lehet tudni, hogy milyen újításokat fog felvonultatni maga a ColorOS következő kiadása.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére