Elmondta az Apple, miért korlátozza az akkucserét

A vállalat nem önös érdekekre hivatkozik, sokkal fontosabb cél lebeg a szeme előtt.

Elmondta az Apple, miért korlátozza az akkucserét

Az elmúlt napokban derült ki, hogy az iPhone XR, az iPhone XS és az iPhone XS Max esetében korlátozást vezetett be az Apple a telepcserére vonatkozóan. Ha a felhasználó nem egy hivatalos Apple szervizpartnerrel végezteti el az akkumulátor cseréjét, hanem csak egy harmadik fél által, esetleg saját kezűleg, akkor utána nem fog megfelelően működni a készülék.

Az Apple általában arra próbálja sarkallni a felhasználókat, hogy a gyári tartozékokat, komponeseket válasszák, és minden problémát a hivatalos partnereken keresztül próbáljanak megoldani. És az új iPhone-ok esetében már olyan szintre emelte ezt, hogy az eszközök egy nem hivatalos telepcserét követően már nem biztosítanak semmilyen információs az egységről, csak azt jelzik a tulajdonosnak, hogy ki kell cserélni az akkumulátort. Ezáltal a felhasználó elesik attól a lehetőségtől, hogy ellenőrizni tudja az akkumulátor állapotát.

Galéria megnyitása

Az Apple most hivatalos tájékoztatással szolgált az ügy kapcsán az iMore szaklap megkeresésére, és nem meglepő módon a vállalat arra hivatkozik, hogy ez a felhasználók érdeke. A cupertinói alakulat a válaszában azt emelte ki, hogy ezt csak a tulajdonosok érdekében lépte meg, nem pedig azért, mert így a szervizpartnerek és a márkaboltok számára kedvez.

„Nagyon komolyan vesszük ügyfeleink biztonságát, és szeretnénk ellenőrizni, hogy az akkumulátorok cseréje megfelelően történik. Mostanra az Egyesült Államokban több mint 1800 hivatalos Apple szervizpont van, amik ügyfeleinknek még kényelmesebb hozzáférést biztosítanak a minőségi javításokhoz. Tavaly bevezettünk egy új funkciót, amely értesíti az ügyfeleket, ha nem tudjuk ellenőrizni, hogy az új, eredeti akkumulátort egy hitelesített szakember telepített-e be az Apple javítási útmutatóját követve. Ezen információ célja, hogy megvédjék ügyfeleinket a sérült, rossz minőségű vagy használt akkumulátoroktól, amelyek biztonsági vagy teljesítményproblémákhoz vezethetnek. Ez az értesítés nem befolyásolja az ügyfél azon képességét, hogy jogosulatlan javítás után használja a telefont.” – közölte az Apple az iMore szaklappal.

A válaszának végén azt azért megjegyzi a cég, hogy nem lesz működésképtelen az eszköz akkor sem, ha nem hitelesített akkucserében részesül. Az persze már más kérdés, hogy ilyenkor a felhasználó nem láthatja a telep élettartamával kapcsolatos információkat, ami valóban veszélyes lehet a hétköznapi használat során. Főleg akkor, ha adott esetben az érintett eszközbe tényleg egy gyengébb minőségű akkumulátor került, mert persze ez is megeshet, de egy gyári telep beszerelésére is ugyanígy reagál a készülék, ha azt nem az Apple vagy egy partnere végzi.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap