Elismerte a Samsung vezetője, hogy erőltette a Galaxy Fold rajtját

De most már több jelentés szerint is készen áll a bevetésre az újratervezett termék.

Elismerte a Samsung vezetője, hogy erőltette a Galaxy Fold rajtját

Továbbra sem lehet biztosan tudni, hogy a Galaxy Fold mikor fog a boltokba kerülni, de a napokban több érdekes fejleményről is hallani lehetett az eszköz kapcsán. A The Independentnek egy interjúban DJ Koh beszélt az eszközről, és az a hír járja, hogy elvileg már elkészült a valóban végleges dizájn azokkal a szükséges módosításokkal, amikkel megakadályozhatóak a korábban felmerült gondok.

DJ Koh, a vállalat társigazgatója egyebek mellett arról is beszélt a The Independent lapnak, hogy a felelőségének érzi azt, hogy a Galaxy Foldnak rossz híre ment a megjelenés előtt. A szakember elmondta, hogy tisztában voltak vele, hogy még nem áll igazán készen a termék a bevetésre, de nem foglalkoztak ezzel, az előtt ki akarták adni, hogy ténylegesen készen állt volna. Koh egyetlen szóval összefoglalva kínosnak nevezte azt, ami a Galaxy Folddal történt. Ráadásul az igazán nagy probléma az, hogy ez egy olyan termék, ami egy új kategória megteremtésére szolgál, tehát nem igazán lett volna szabad annyira siettetni a megjelenést, hogy ez legyen a vége. Lényegében még jól is járt a cég akkor, amikor egy héttel a megjelenés előtt kiküldte a sajtónak a tesztkészülékeket, és azok sorra hibásodtak meg, mert így még az előtt felismerték a gondot, hogy forgalomba került volna a készülék. Ha vissza kell hívni a méregdrága masinát a tulajdonosoktól, az lett volna az igazán nagy csapás.

Galéria megnyitása

Újabb problémákba már nem szeretne belefutni a Samsung, éppen ezért DJ Koh szavai alapján több mint 2000 prototípus van tesztelés alatt jelenleg. A szakember elmondása alapján a hibákat sikerült úgy orvosolni, hogy már nem lesz gond a termékkel. Remélhetőleg tényleg így van, néhány hete ugyanis még arról lehetett hallani, hogy bár már kezd összeállni a Galaxy Fold, teljesen még nem sikerült megoldani azt, hogy az összes hibája teljes mértékig ki legyen küszöbölve.

Mint az ismeretes, a Galaxy Fold többféle módon is képes volt néhány nap alatt tönkremenni. Egyrészt felhasználói hiba, másrészt tervezési hiányosság okozhatta az okostelefon vesztét. A készüléknek a felső rétege egy olyan védelem volt, amit nem volt szabad eltávolítani az előírás szerint, de voltak, akik ezt megtették, mert úgy tűnt, hogy csak a csomagolás része az a fóliaréteg is, akárcsak a többi. Ez állítólag úgy lett kiküszöbölve, hogy a fóliának a peremei be lettek csúsztatva a keret alá – hogy eredetileg miért nem így volt ez megoldva, az érdekes kérdés. A másik gond abból adódott, hogy a zsanéroknál nagy nyílt felület volt, amibe beférkőzhetett a környezetből eredő szennyeződés, például pro. Az ilyen apró szemcsék pedig gyorsan megjelenő pixelhibákhoz vezettek, az egész kijelzőn végigfutó csíkokról is lehetett képeket látni, pedig csak néhány tesztpéldány került a sajtó kezére. Állítólag a zsanéroknál a rés kisebb lett, és talán a szigetelésen is dolgozott a cég.

Galéria megnyitása

DJ Koh a megjelenés kapcsán annyit mondott, hogy kell még egy kis idő a konstrukciónak, és a megfelelő időben készen fog állni. A Samsung egyébként azért sietett a Galaxy Fold rajtjánál, mert a Huawei komoly fenyegetést jelentett, hiszen ott a Mate X, ami akár meg is előzhette volna a dél-koreai alakulat megoldását. A veszély valósnak tűnt, de a Huawei nem használta ki a helyzetet, mert látva a Samsung esetét, inkább eltolt a megjelenést szeptemberre. A Huawei azt állítja, hogy a Mate X-nél minden rendben van, de azért úgy fest, hogy a cég mégis inkább tovább dolgozik a terméken. A cél, hogy biztosan megfelelő minőséget tudjon nyújtani a gyártó a felhasználóinak, és ne essen semmilyen váratlan hibába egy olyan elsietett rajt miatt, mint amibe a Galaxy Folddal majdnem belefutott a Samsung.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap