Késik a Huawei összehajtható mobilja (is)

Nyár helyett csak ősszel jöhet a Mate X, azt pedig még most sem lehet tudni, hogy a Galaxy Folddal mi a helyzet.

Késik a Huawei összehajtható mobilja (is)

A Samsung áprilisban szerette volna elindítani a saját összehajtható okostelefonját, de mint azt valószínűleg tudják az olvasóink, a vállalat több hibába is belefutott, amikre csak az utolsó pillanatban derült fény. Ezeknek az okán a dél-koreai alakulat határozatlan időre törölte a készülék rajtját. A Huawei akkor azt hangoztatta, hogy a Mate X esetében semmilyen probléma nincs a működéssel, és éppen ezért az előzetesen kijelölt menetrendnek megfelelően, a nyár első felében bevetésre kerül. Azóta eltelt néhány hét, és most úgy fest, hogy fordult a kocka, és már inkább a kínai alakulat is a rajt elcsúsztatása mellett döntött.

A Huawei nagy várakozást követően mutatta be a Mate X okostelefont februárba. A készülék rendkívül pozitív fogadtatásban részesült, több szempontból is elnyerte az érdeklődők elismerését. A Galaxy Folddal összevetve a Mate X kialakítását sokan vonzóbbnak találták, még ha ez sérülékenyebb is adott esetben a Samsung konfigurációjánál. És a Mate X nagyobb kijelzőt vonultat fel mindenféle bevágás nélkül, ami a Galaxy Foldról nem mondható el. A Huawei eszköze egy abszolút csúcskategóriás hardverre épül, és akkumulátorból is jól áll, ráadásul ezeken felül még nem is túlzottan vastag: csak 11 milliméterre emelkedik ki a síkból összehajtva, miközben a Galaxy Fold közel 16 milliméteres.

Galéria megnyitása

A CNBC és The Wall Street Journal jelentései szerint a Huawei az eredetileg tervezett júniusi-júliusi rajtot szeptemberre tolja át, ősszel fog kereskedelmi forgalomba állni a szerkezet. Bár bőven várhatnak még rá a felhasználók, de legalább lehet tudni, hogy mikor fog érkezni, ami a Galaxy Foldról nem mondható el, arról a Samsung már több mint egy hónapja semmilyen információt nem közöl. A Mate X azon kevés mobilok közé tartozik, amik rendelkeznek 5G hálózati modemmel is, éppen ezért olyan régiókat fog megcélozni, ahol már elindult az új generációs hálózat. A Huawei állítólag a szolgáltatókkal és az alkalmazásfejlesztőkkel is szorosan együtt dolgozik azon, hogy a Mate X a lehető legjobb felhasználói élményt legyen képes biztosítani, és adott esetben különleges opciókkal is tudjon szolgálni.

Arról nem esett szó, hogy milyen konkrét oka van annak, hogy csúszik a készülék, nem lehet arról tudni, hogy bármilyen problémája lenne. A Huawei azt hangsúlyozta, hogy a célja az, hogy egy olyan eszközt tegyen le az asztalra, ami minden körülmények között olyan stabilan és megbízhatóan működik, mint a vállalat más csúcsmodelljei. A legmagasabb minőségi követelményeknek is meg kell felelnie a forradalmi gépezetnek, ami rengeteg kisebb-nagyobb buktatót rejthet magában.

Galéria megnyitása

A Huawei azt mondta, hogy nincsen összefüggésben ez a döntés az Egyesült Államok intézkedéseivel, márpedig könnyen lehet, hogy valójában pontosan erről van szó, csak a Huawei nem szeretne a mostaninál is nagyobb aggodalmat kelteni. Mint az ismeretes, a Huawei jelenleg az USA által óriási nyomás alatt van, és éppen ezért a felhasználók rendkívül elővigyázatossá váltak, sokan inkább más gyártóhoz fordulnak annak ellenére, hogy kiválóak a Huawei készülékei. Egész egyszerűen az emberek nem mernek olyan terméket választani, aminek a jövője több szempontból is bizonytalan.

Az USA ugyan most adott egy kis haladékot a Huawei számára, de augusztus 19. után elvileg semmilyen amerikai fejlesztést nem használhat a jövőben érkező eszközeinél. És elképzelhető, hogy a Huawei ezért pont szeptemberre tolta a rajtot, mert abban reménykedik, hogy akkorra megoldódnak a problémái, hiszen a cég – sok iparági szereplővel együtt – még bízik abban, hogy végül pozitív fordulatot vesz a jelenleg kilátástalan helyzete. Sikerüljön bármilyen jól a Mate X, az egészen biztos, hogy a mostani körülmények között nagyon elmaradnának az eladások attól, mint amit normál esetben képes lenne elérni.

Galéria megnyitása

A Huawei Mate X tehát szeptemberben kerülhet a boltok polcaira, 5G támogatást is biztosító szolgáltatók kínálatban lehet majd elsősorban elérhető. A masina ára pedig a korábbi információknak megfelelően 2300 euró körül alakulhat – szóval annyiba kerül majd, mint egy költséghatékonyabb csúcsmodellből 4-6 darab.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap