Shop menü

EGY ÚJABB KÜLÖNLEGES M.2-ES SSD HŰTŐVEL RUKKOLTAK ELŐ A KÍNAIAK

Ez a modell kompaktabb, mint az előző volt, valamint hűtőteljesítménye is kisebb, ennek ellenére bőven elég lehet a felsőkategóriás és a felső-középkategóriás SSD kártyák hűtéséhez.
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Egy újabb különleges M.2-es SSD hűtővel rukkoltak elő a kínaiak

A JuiShark mérnökei elkészítették az M.2 Four névre keresztelt SSD hűtőt, ami kifejezetten M.2-2280-as formátumú SSD kártyákhoz készült. Az M.2 Three utódjaként érkező megoldás egy picivel kompaktabb, mint elődje, de így is elég nagynak tekinthető az SSD kártyákhoz tervezett hűtők szegmensében, ugyanis 71 milliméteres magassággal bír, azaz picivel magasabb, mint egy modern alacsony profilú videokártya.

Galéria megnyitása

A 71 milliméter magas, 24,5 milliméter széles és 74,5 milliméter hosszú termék háromféle dizájnnal érhető el, az egyik mellőzi az aRGB LED alapú világítást és csak feketében érhető el, míg a másik már szürkében és feketében érkezik, valamint aRGB LED fényekkel felvértezett ventilátort is kapott. Az alumíniumötvözetből készített hűtőtömb lamellái közé rejtették az 50 milliméteres átmérőjű, 15 milliméteres magassággal rendelkező ventilátort, amelynek vezérlését egy négytűs ventilátor-csatlakozón keresztül lehet végezni, természetesen PWM támogatás mellett.

Galéria megnyitása

Az újdonság a gyártói tesztek alapján egy Samsung 980 Pro SSD társaságában 27 Celsius fokos hőmérséklet mellett a terheléses tesztek alkalmával 40-45 Celsius fok közötti hőfokot mértek, ami ugyan rosszabb, mint amit az M.2 Three esetében sikerült felmutatni, de ezek az értékek az 500 GB-os SSD mellett teljesen vállalhatóak.

Galéria megnyitása

Az SSD hűtő alsókerete, ami közrefogja az SSD-t és segíti a hűtőtömb rögzítését, rozsdamentes acélból készült, pereme 10 milliméter magas. Arról sajnos nem érkezett egyelőre tájékoztatás, hogy a ventilátor pontosan mely fordulatszám-tartományon belül üzemel, valamint azt sem árulták el, mekkora zajszintre érdemes felkészülni a használat során.

A JuiShark M.2 Four már kapható egyes tajvani viszonteladóknál, ahol az aRGB világítással ellátott ezüst vagy fekete verzióért 26 dollárnak megfelelő összeget kérnek, míg az aRGB világítás nélkül érkező, csak feketében elérhető modellért 18 dollárt kell előkészíteni.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére