DirectX 12 támogatást hozott a Basemark GPU 1.1-es kiadása

A nagy népszerűségnek örvendő platformfüggetlen tesztprogram az elkövetkező hónapok folyamán egyéb újításokkal is bővülni fog.

DirectX 12 támogatást hozott a Basemark GPU 1.1-es kiadása

A Basemark GPU még nyáron, június folyamán mutatkozott be, de még bőven szüksége volt némi fejlesztésre. Júniusban például még hiányzott a DirectX támogatás, valamint a Metal API-t sem támogatta a szoftver, de az OpenGL 4.5-ös, az OpenGL ES 3.1-es és a Vulkan 1.0-s kiadásának támogatása már bekerült a repertoárba. A szoftver akkorában a Windows (7, 8.1, 10), a Debian és Ubuntu Linux, valamint az Android operációs rendszereken már futott, az iOS és a macOS támogatást azonban későbbre ígérték.

Most, 5 hónappal a szoftver bejelentése és elérhetővé tétele után újabb mérföldkőhöz ért a fejlesztés, ugyanis a Basemark GPU 1.1-es változatával elkészült a DirectX 12 támogatás. A gyártósemleges tesztprogramot a legfrissebb AMD és Nvidia driverekkel már tesztelték, valamint a felhasználói kezelőfelületen is alakítottak egy picit, hogy könnyebben lehessen használni a szoftvert. Ezzel együtt számos apróbb kompatibilitási hibát is javít az 1.1-es kiadás, a Linux felhasználók pedig mostantól élvezhetik a Flatpak csomag- és fejlesztőrendszer előnyeit is, hiszen a „telepítő” az alkalmazás mellett minden egyéb szükséges könyvtárat tartalmaz annak érdekében, hogy a „beüzemelés” zökkenőmentes és kényelmes lehessen.

Galéria megnyitása

A finn fejlesztőcsapat szerint a Basemark GPU-t pozitívan fogadták a felhasználók és rengeteg tesztet futtattak: az asztali platformokon 33000 publikus teszteredmény született, a mobileszközökkel pedig 7000 ilyen eredményt küldtek be a felhasználók. És ezen felül néhány 100 000 további egyedi eredmény is született, amelyek a különböző vállalati felhasználókhoz és a média képviselőihez fűződnek – ezek nincsenek benne a publikus eredményeket tartalmazó számokban.

A Basemark GPU a tervek szerint tovább fejlődik, így Ray Tracing (sugárkövetés) támogatás, Multi-GPU támogatás, Vulkan 1.1 támogatás, Metal/iOS támogatás, valamint frissített Power Board 2.0 eredményoldal is készül majd. A szoftver alapváltozata ingyenesen használható személyes célokra, a Benchmark Developement Programban résztvevő felhasználók pedig professzionális változathoz is hozzájuthatnak.

A Basemark GPU 1.1-es kiadása innen tölthető le.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap